Batı Akdeniz Yerel Medya Buluşması Gerçekleştirildi

CHP Genel Merkezi tarafından yerel medyanın güçlendirilmesi amacıyla başlatılan Yerel Medya Buluşmalarının üçüncüsü Antalya’da gerçekleştirildi.

Yayınlanma:
Batı Akdeniz Yerel Medya Buluşması Gerçekleştirildi

CHP Genel Merkezi tarafından yerel medyanın güçlendirilmesi amacıyla başlatılan Yerel Medya Buluşmalarının üçüncüsü Antalya’da gerçekleştirildi.

Programda konuşan CHP Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, bir otelin konferans salonunda düzenlenen Batı Akdeniz Yerel Medya Buluşması programında gazeteciliğin kamusal bir alan olduğunu söyledi. Gazetecilerin hakkaniyet ve gerçeği anlatmak adına her zaman mücadele içinde olduğunu belirten Bulut, gazetecilerin bugün olduğu gibi geçmişte de sansürle karşı karşıya kaldığını dile getirdi.

Tüm bölgelerde yapılan bu toplantılardan sonuçlar çıkardıklarını ifade eden Bulut, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Toplantılardan çıkan sonuçları bülten haline getiriyoruz. Bir fikir birliği oluşacak. O fikir birliğini siyasetçiler, akademisyenler belirleyemez. O fikir birliğini ancak siz gazeteciler belirlersiniz. Bir denetim mekanizması oluşması gerekiyorsa, bir ekonomik özgürlük oluşması gerekiyorsa onu da en iyi gazeteciler yapar. Özgür bir basın ancak ekonomisi özgür olduğu andan itibaren durabilir. Bu toplantıların buna vesile olmasını diliyorum. Biz gerçek gazeteciliğe bu toplantıların bir katkı vermesini diliyoruz.”

Bulut, Türkiye’nin bir seçim dönemine girdiğini belirterek, bu toplantılardan çıkan sonucun partilerinin programına ilave edileceğini ve Cumhurbaşkanı Hükümet Programı’na da ekleneceğini söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Büşra Özdemir ise basının halkın sesi ve adaletin savunucusu olduğunu vurguladı. Özdemir, “Eğer tarafsız basın varsa şeffaflık vardır, hesap verebilirlik vardır. Basın varsa toplum kendini güvende hisseder. Özellikle yerel medya, halkın en sahici sesidir. Yerel basın bir kentin nabzını tutar, sokakta olanı yansıtır, yurttaşın gündemini kamuoyuna taşır.” ifadelerini kullandı. Özdemir ayrıca, dijital medyayı da kapsayan güncel bir Basın Meslek Yasası’nın hayati bir gereklilik olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından Yerelde Gazetecilik başlıklı panel gerçekleştirildi. CHP İzmir Milletvekili Ahmet Tuncay Özkan’ın moderatörlüğünü yaptığı panelde, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş, Çağdaş Gazeteciler Derneği Akdeniz Şube Başkanı Ceren Deniz, Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Tuncel ve gazeteci Bora Tüfekli konuşmacı olarak yer aldı. Panelde yerel basının sorunları, mesleğin mevcut durumu ve çözüm önerileri ele alındı.

PANELİN ARDINDAN PROGRAMA ARA VERİLDİ.

Program, CHP Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut’un moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşiyle devam etti. Söyleşide dijitalde gazetecilik, görsel basında gazetecilik ve yazılı basında gazetecilik başlıkları altında değerlendirmeler yapıldı. Gazeteciler Hilal Köylü ve Deniz Zeyrek, mesleki deneyimlerini ve gazeteciliğin geleceğine ilişkin görüşlerini katılımcılarla paylaştı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.