Batı Akdeniz’in Renkleri YÖREX’de

Batı Akdeniz’in Renkleri YÖREX’de

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Ekim 2019 17:35
Batı Akdeniz’in Renkleri YÖREX’de

Antalya Ticaret Borsası’nın (ATB) ‘Sizin Oraların Nesi Meşhur’ sloganıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin desteği ile Türkiye’nin yöresel ürünlerini tanıttığı Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katıldığı törenle başladı. Antalya Expo Center’da 81 il, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden katılımcılarla Antalya’da 5 gün sürecek bu yıl 10’uncu gerçekleştirilen YÖREX’de Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) açtığı stantta Isparta ve Burdur’un yöresel lezzet ve ürünleri sergileniyor.

Yöresel ürünlerimizin markalaşması ve ticari değer kazanması yolunda önemli buluşma noktası haline gelen YÖREX’in açılışına Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Münir Karaloğlu, Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, birçok ilin valisi, oda borsa başkanları ve kalkınma ajansları yetkilileri katıldı.

Yerel tatların ve ürünlerin tanıtımı, katma değer ve markalaşmasına katkı sağlayan YÖREX’te BAKA standında gül, lavanta ile elmadan üretilen gıda ve kozmetik ürünleri, gül ve lavanta lokumu, lavanta balı, kapari, Bucak Salebi, Melli inciri, ceviz ezmesi, haşhaş helvası, Yalvaç hamursuzu, Isparta ve İslamköy ekmeği, Yalvaç kaymağı ve hamursuzu, rezene, haşhaş kıtırı, Yassıgüme Dimrit üzümüne kadar yöresel lezzetler ile Alaca dokumalar, Sipsi, gül, lavanta ile deriden üretilmiş hediyeliklere kadar çok sayıda yöresel ürün ziyaretçilere tanıtılıyor.
Döşemealtı halısından Alaca dokumaya, Kumluca ernez balından İbradı pekmezine, Kumluca domatesinden Alanya muzuna Manavgat susamına kadar Batı Akdeniz’in çok sayıda yöresel ürünün de diğer stantlarda tanıtıldığı YÖREX 27 Ekim Pazar gününe açık kalacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.