Bayram İkramiyesi Neden Eksik Yattı?

SGK, bayramlardan önce emeklilerin kafasındaki karışıkılğı gidermek için 7 maddelik bir duyuru yaptı. Duyuruda kime hangi oranda ikramiye verildiği de açıklandı.

Yayınlanma:
Bayram İkramiyesi Neden Eksik Yattı?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı, emeklilere yapılan 1000 TL'lik bayram ikramiyesi konusunda kafalarda oluşan soru işaretlerini gidermek için bir broşür hazırladı. Broşürde, bayram ikramiyesinden kimlere ödendiği ve hangi oranlarda yapıldığına yönelik bilgiler yer aldı. Toplam 7 maddeden oluşan broşürde, dul ve yetimlerin ikramiye oranlarına ilişkin de bilgi verildi.

İŞTE 7 MADDELİK O DUYURU:BAYRAM İKRAMİYESİ NEDİR?

Bayram ikramiyesi, Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde emeklilere ve Kurumumuzdan ilgili mevzuat kapsamında gelir veya aylık alan hak sahiplerine yapılan ödemedir.

BAYRAM İKRAMİYESİ KİMLERE ÖDENİR?

Ödemenin yapılacağı tarihte Kurumumuzdan emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlara ödenir. Ayrıca Kurumdan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine bayram ikramiyesi ödenir.

BAYRAM İKRAMİYESİ TUTARI NE KADARDIR?

Ramazan ve Kurban Bayramlarından önce ödenecek bayram ikramiyesi tutarı 1.000'er TL'dir. Bayram ikramiyesi başvuru şartı olmaksızın gelir aylık almakta olduğunuz banka hesabınıza yatırılmaktadır.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.