Bayram Kutlu 'Isparta'da Seracılık Kazandırıyor'

Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu 'Isparta’da seracılık sektörü yaygınlaştı diyerek kazandırıyor' dedi.

Yayınlanma:
Bayram Kutlu 'Isparta'da Seracılık Kazandırıyor'

Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu, Isparta’da seracılık sektörü yaygınlaştı diyerek kazandırıyor dedi.

Başkan Kutlu seracılık ile ilgili yaptığı açıklamada; “1999 yılında merkez köy Deregümü’de başlayan seracılık bugün Isparta’nın en önemli gelir kaynaklarından biri haline geldi. Deregümü köyü yanında Gölbaşı, Çünür Mahallesi olmak üzere bugün Isparta’da 1500 dekar örtü altı seracılık yaygın hale gelmiştir. Buralarda Mayıs ayında başlayan kasım sonuna kadar devam eden seracılıktan elde edilen ürünler örnek; domates, biber, yer kirazı, marul, fasülye, salatalık gibi diğer mahsuller yetiştirilmektedir. Antalya’nın arka bahçesi olan Isparta’da yetişen bu ürünler Antalya’da turist otellere, alışveriş merkezlerine verilmektedir. Artık seracılık yapan çiftçiler Deregümü köyündeki çiftçiler gül bahçelerini sökerek yerine seracılık kuruyorlar. Çünkü seracılık gül ve hububattan daha karlı ve kazançlıdır. Ayrıca bu seralarda karanfil çiçekte üretilmektedir. Biz çiftçilerimizi bilinçlendirmek iyi ürün yetiştirmek için ilk önce damla sulama ile bilinçlendirdik. Bugün çiftçilerimiz artık örtü altı seracılığı Isparta’da yaygın hale getirmek için bütün gücüyle çalışmaktadır. Bunun için çiftçilerimizin Türkiye’nin neresinde tarım ve hayvancılık fuarı açılırsa oraya götürüyoruz. Bilinçlendiriyor ve ufkunu açıyoruz.

Ziraat Odası Başkanlığına tekrar seçilen Başkan Kutlu; “İkinci dönem seçimlerde de zor da olsa başarıyla başkanlığı kazandık. Üyelerimizin çoğu seçimden önce benim tarafımı tutmaları oy verecek demelerine rağmen seçimde maalesef oy vermediler. Bunun için kongrede sıkıntılı süreç yaşadık. 35 oyla başkanlığa seçildim. Az bir farkla kazandım. Ama biz herkesin görüşüne saygılıyız. Çalışmamızı daha da hızlandıracağız. 4 yıllık dönemde ziraat odası başkanı olarak çiftçimize çok şeyler yapmaya çalışacağız”dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.