Bekçilik Sınavı 13 Temmuz'da

Bekçilik Sınavı 13 Temmuz'da

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Haziran 2019 17:15
Bekçilik Sınavı 13 Temmuz'da

2019 yılı 1. Dönem bekçi alımları kapsamında gerçekleştirilecek olan yazılı sınav için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyuru yayınlandı.

Yayınlanan duyuruda sınavın 13 Temmuz tarihinde yapılacağı sınava giriş belgesinin ise 5 Temmuz'dan itibaren erişime açılacağı ifade edildi. Bekçilik sınavına ön sağlık kontrolünden geçen adaylar katılabilecek. Sınavlar Ankara, İstanbul, İzmir, Batman, Erzurum, Elazığ, Gaziantep ve Sivas illerinde gerçekleştirilecek.

Saat 9'da başlayacak olan sınav 2 saat sürecek ve 11'de bitecektir. Ayrıca sınavda A ve B olmak üzere 2 kitapçık türü kullanılacaktır. Adaylar sınava kendi kalem, silgi be kalemtraşları ile gelecektir.

Sınav sorularının ve aynı zamanda cevaplarının 16 Temmuz tarihinde açıklanacağı da ifade edildi. Sınav sonuçları ise 7 Ağustos tarihinde belli olacaktır. Sınavda Türkçe ve genel kültür bölümlerinden 20'şer soru Matematik, fen, sosyal ve hayat bilgisi derslerinden ise 15'er soru sorulacaktır.

Toplamda 100 soruya 120 dakika içerisinde cevap verilmesi gereklidir. Yanlışlar doğruyu götürmeyecek olup her bir soru 1 puan değerinde olacaktır. Toplamda 50 soru yapan yani 50 puan alan adaylar başarılı kabul edilecek ve sıralamaya tabi tutulacaklardır.

Sınav sonuçları beklediği gibi gelmeyen adaylar itiraz da edebilecektir. Bekçi alımı sınavı ile ilgili tüm gelişmeler Polis Akademisi Başkanlığı'nın internet sayfası üzerinden yayınlanacaktır.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.