Belediye Bahar Temizliğine Başladı

Isparta Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü baharda yapacağı temizlik için ön çalışmalarına şimdiden başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ocak 2011 14:49
Belediye Bahar Temizliğine Başladı

Kışın yağan kar ve bahar yağan yağmurlarla birlikte birden yetişen yabani otlar kendileri ile birlikte hastalığa davetiye çıkaran haşerelere de davetiye çıkarıyor. Bu haşerelerin üremesindeki en büyük etken de dere yatakları ön plana çıkıyor. Bu vesile ile Isparta Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü şehri boydan boya kesen dere yataklarını şimdiden temizlemeye başladı.

Temizlik İşleri Müdürlüğü dere yataklarında sonbahardan oluşan kurumuş yaprak ve bitkileri temizlemeye başladı. böylece bahar ve yaz aylarında yapacakları yabani ot temizliğine karşı şimdiden önlem almış oluyor. Temizlik işleri müdürlüğü bu günlerde yaptığı bu çalışma ile tabiri yerinde ise bir taşla iki kuş vurmuş oluyor. Yapılan bu temizlikle birlikte dere yataklarını mesken tutan haşerelerin larvalarını bu derelere bırakmasını da engellemiş oluyor.

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın talimatları doğrultusunda hareket eden Temizlik İşleri Müdürlüğü tedbiri önceden almanın faydasını baharın göreceklerini belirttiler.

Başkan Günaydın yaptığı açıklamada, “Isparta Belediyesi olarak bu güne kadar vermiş olduğumuz kararların tamamını doğru ve zamanında alarak hareket ettik. Temizlik işlerinde yapmış olduğumuz bu çalışma da bunun bir örneğidir. Yaz gelip sinekler uçuştuktan sonra haşerelerle mücadele etmek bana göre yel değirmeni ile dövüşmekten farksızdır. Yabancı haşerelerle mücadelede önemli olan erken davranmak ve bu derelerin yuva olmasından çıkarmaktır. Temizlik İşleri Müdürlüğümüze vermiş olduğumuz bu çalışma bu doğrultudadır. Yazın ilaçla mücadeleden daha etkili olduğuna inandığımız bu çalışmamız kış boyunca devam edecek” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.