Belediye ile Sağlık Müdürlüğü Anlaştı

Isparta'ya yapılacak 600 yataklı sağlık kompleksi projesinde değişikliğe gidilerek, hastanenin yatak kapasitesi belediyenin isteği doğrultusunda 800 yatağa çıkarıldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Şubat 2011 15:12
Belediye ile Sağlık Müdürlüğü Anlaştı

Sağlık İl Müdürü Süleyman Önal, Isparta'ya yapılacak sağlık kompleksi projesindeki pürüzlerin hızla giderildiğini kaydetti. Projenin yapılacağı Sümer Halı arazisi içerisinde bulunan bin 200 metrekarelik şahıs arazisinin bir kısmının kamulaştırılarak Sağlık Bakanlığı'na devredildiğini belirten Önal, kalan kısmının taktir bedeli için dava açıldığını kaydetti. Önal, bedel tespitinin ardından hak sahiplerine ödeme yapılarak arazinin devrinin yapılacağını bildirdi.

Önal, projede de bir takım değişikliklere gidildiğini, bu değişikliğin yatak kapasitesi artırılması yönünde olduğunu söyledi. Önal, "Projedeki bir kısım kaygılar da giderildi. Belediyenin bu noktada bir kısım teklifleri vardı. Şu anda projemiz çok rahatlıkla 800 yataklı hale dönüştürülebilir hale getirildi. Yakın tarihte animasyon çalışmaları da sonuçlanacak." dedi.

Süleyman Önal, belediyeye ait olan alanların tahsisi ya da bedel karşılığı Sağlık Bakanlığı'na devri konusunda çalışmaların başlatıldığını kaydetti. Önal, "Belediye başkanımızla da yapmış olduğumuz ikili görüşmelerde bu konunun hızlı bir şekilde çözümü için çalışacağı konusunda görüş birliğine varıldı. Mevcut alanlarıyla ilgili satış ya da tahsislerle ilgili takdir komisyonunda kararlarını alacaklar." diye konuştu. Önal, belediyenin encümen kararı aldıktan sonra Sağlık Bakanlığı ile belediye arasında uzlaşma protokolü imzalanacağını ve ihale sürecini başlayacağını kaydetti.

Belediyenin kendi açısından çalışmalarını tamamlamasının ardından 10-15 gün içinde ihale sürecinin başlatılabileceğini dile getiren Önal, inşaatın iki yıl gibi bir sürede tamamlanmasının hedeflendiğini anlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.