Belediye Otoparkı’nın Akıbeti Netleşiyor!

Belediye Otoparkı’nın Akıbeti Netleşiyor!

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ocak 2020 11:18
Belediye Otoparkı’nın  Akıbeti Netleşiyor!

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Kasım ayında Meclisin aldığı kararla kapatılan Belediye önündeki Katlı Otopark’ın akıbeti konusunda Belediye ile SDÜ arasında protokol imzalandığını belirtti. Alınacak tedbirler, SDÜ’nün hazırlayacağı rapor sonrası masaya yatırılacak. 

Isparta Belediyesi, Belediye Meclisinin Ocak ayı ve 2020 yılının da ilk olağan toplantıları bugün saat 14.00’de Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda 14 maddeden oluşan gündem maddeleri ele alındı ve çoğunluğu ilgili komisyonlara havale edildi.

Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen başkanlığında gerçekleştirilen bugünkü toplantının açılışında bir konuşma yapan Başkan Başdeğirmen, geçtiğimiz Kasım ayında Meclisin aldığı kararla kapatılan Belediye önündeki Katlı Otopark’ın akıbeti konusunda önemli açıklamada bulundu. Başdeğirmen; “Bilindiği gibi Belediye hizmet binamızın önündeki Katlı Otopark, Meclisimiz tarafından geçtiğimiz Kasım ayında yıkılma riski nedeniyle kapatma kararı verilmiştir.

“KARARIMIZI SDÜ HOCALARININ

RAPORUNA GÖREV VERECEĞİZ”

Bu konuda Belediyemiz ile Süleyman Demirel Üniversitesi arasında protokol imzalandı. SDÜ İnşaat Mühendisliği bölümü hocaları da otoparkta çalışmalara başladı. Alınacak tedbirler bu hocalarımızın çalışması sonrası hazırlanacak teknik rapor doğrultusunda belirlenecek. Bizde ona göre bu otopark hakkında nasıl bir işlem yapacağımıza karar vereceğiz” dedi.

Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen, söz konusu teknik çalışmanın bir hafta içinde tamamlanacağını da sözlerine ekledi.

İŞTE BELEDİYE ÖNÜNDEKİ

OTOPARKLA İLGİLİ SÜREÇ

Geçmiş Belediye yönetimi tarafından yapılan ihale ile Belediye hizmet binasının önündeki Çay Bahçesi alanındaki toprak hafriyat alınarak Haziran 2015’te temeli atıldı ve 3 katlı yeraltı otoparkı olarak yapılıp Ocak 2016’da hizmet vermeye başladı. Ancak, üzeri tekrar toprakla kapatılan otoparkta statik proje hatası yapıldığı ve otoparkın göçmek üzere olduğu raporlarla belirtilince Belediye Meclisi de, geçtiğimiz Kasım ayında İnşaat Mühendisleri Odası tarafından hazırlanan rapor doğrultusunda Belediye önündeki Otopark’ı kapatma kararı aldı.

Kasım ayında Belediye önündeki otopark konusunda; Belediyede oluşturulan bir heyet yaptığı incelemelerde risk gördüğü Belediye önü otoparkını İnşaat Mühendisleri odasına sordu, İMO tarafından yapılan incelemelerde daha da vahim bir sonuç çıktı.

BELEDİYE ÖNÜ KATLI OTOPARKI

KULLANIMA UYGUN DEĞİL KARARI ÇIKTI

Başkan Başdeğirmen Belediye Meclisi kasım ayın toplantısında otoparkın kapatılmasını oyladı ve söz konusu otopark meclisin oy birliğiyle verdiği kararla kullanıma kapatıldı.

Başkan Başdeğirmen de söz konusu meclis toplantısında; “Bu konuya meclisimiz duyarsız kalamaz. Tedbir almak gerekiyor. Ben kapatılması taraftarıyım” açıklamasında bulundu.

Peki neden Otopark’ın kapatılma kararı alındı. İhaleye çıkılan onaylı projede toprak yükü hesap edilmeden statik proje çözümü yapılmış. İhaleden sonra onaysız bir proje devreye sokulmuş. Bu projede toprak yükü 20 cm. alınmış. Statik proje tasarımı, İnşaat Mühendisleri Odası raporuna göre hatalı. Şimdi yapılacak çalışmalar sonrası son karar verilecek, Belediye önü katlı otoparkı yıkılacak mı? Güçlendirilecek mi? SDÜ’lü uzmanlar buna karar verecek ve gerekli çalışmalar bu sonuca göre yapılacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum