Belediyeden Bahar Temizliği

Isparta Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü baharda yapacağı temizlik için ön çalışmalara başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Ocak 2011 10:56
Belediyeden Bahar Temizliği

Isparta Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü baharda yapacağı temizlik için ön çalışmalara başladı.

Isparta Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, kar ve bahar yağmurlarıyla yetişen yabani otların, çeşitli hastalıklar ve haşerelere neden olduğu belirtildi. Bu haşerelerin üremesindeki en büyük etkinin dere yatakları olduğu belirtilen açıklamada, Temizlik İşleri Müdürlüğünce şehri boydan boya kesen dere yataklarının temizlemeye başlandığı ifade edildi.

Yapılan temizlikle dereyataklarını mesken tutan haşerelerin, larvalarını bu derelere bırakmalarının da engellenmiş olunduğu belirtildi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta Belediyesi olarak bugüne kadar vermiş oldukları kararların tamamını doğru ve zamanında alarak hareket ettiklerini kaydetti. Yapılan çalışmanın bunun bir örneği olduğunu belirten Günaydın, açıklamada şu ifadelere yer verdi: ''Yaz gelip sinekler uçuştuktan sonra haşerelerle mücadele etmek bana göre yel değirmeni ile dövüşmekten farksızdır. Yabancı haşerelerle mücadelede önemli olan, erken davranmak ve dereleri yuva olmaktan çıkarmaktır. Temizlik İşleri Müdürlüğümüze vermiş olduğumuz çalışma, bu doğrultudadır. Yazın ilaçla mücadeleden daha etkili olduğuna inandığımız bu çalışmamız, kış boyunca devam edecek'' denildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.