Belirli Tarihlerde Ormanlara Girişler Kısıtlanacak

Kirişçi, bu yaz orman yangınlarıyla ilgili tedbirlerin arttırılacağını ve belirli tarihlerde ormanlara girişlerin yasaklanacağını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Nisan 2022 22:21
Belirli Tarihlerde Ormanlara Girişler Kısıtlanacak

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, geçen yıl meydana gelen orman yangınlarını hatırlatarak, "Asıl olan yangınlar çıkmadan ormanlarda gerekli tedbirleri almaktır. Bu çerçevede de biz Orman Genel Müdürlüğü olarak bu yangınların olmaması adına birtakım tedbirler de almak zorundayız.

Bu kapsamda belirli tarihlerde ormanlara girişleri yasaklayacağız. Vatandaşlarımızın piknik olarak kullandıkları alanlar da dahil bazı tedbirleri almak zorundayız" dedi.

55 Helikopter Ve 20 Söndürme Uçağı İle Yangınlara Müdahale Edilecek

Kirişçi, çalışmaların eksiksiz olabilmesi için envantere yeni ekipmanlar eklendiğini belirterek "gerekli çalışmalar eksiksiz, noksansız sürdürülüyor. Bu yıl envanterimize 55 helikopter, 20 tanede söndürmede kullanılacak uçaklarla ilgili bir makine ekipman yönünden hizmet veren Orman Genel Müdürlüğümüz olacak. Asıl olan yangınlar çıkmadan ormanlarda gerekli tedbirleri almaktır." dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.