Bilgiç Isparta'ya yeni OSB Müjdesini Verdi

TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Keçiborlu bölgesine 10 bin dönüm üzerine, yeni bir organize sanayi bölgesi kazandırılacağı müjdesini verdi.

Yayınlanma:
Bilgiç Isparta'ya yeni OSB Müjdesini Verdi

TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta'ya yeni bir organize sanayi bölgesi kazandırılacağı müjdesini verdi. Mevcut OSB'nin doluluk oranının yüzde 100'ü bulduğunu belirten Başkanvekili Bilgiç, Keçiborlu bölgesinde 10 bin dönüm arazi üzerine yeni bir organize sanayi bölgesinin yapılacağını söyledi.

Isparta Organize Sanayi Bölgesi'nde doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı,Talebin fazla olması yeni bir organize sanayi bölgesinin yapımını gündeme getirdi.TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta'ya yeni bir organize sanayi bölgesi kazandırılacağı müjdesini verdi.

Mevcut OSB'nin dolması nedeniyle talebi karşılayamadığını belirten Başkanvekili Bilgiç, Keçiborlu bölgesinde 10 bin dönüm arazi üzerine yeni bir organize sanayi bölgesinin yapılacağını söyledi.

Başkanvekili Bilgiç konuşmasında şu ifadelere yer verdi; Türkiye'de Isparta’nın sanayileşme sürecini hızlandırabilmek için mutlaka bir organize sanayi ile ilgili yeni bir atılım yapılması gerektiğini düşünüyordum. Hep de uzun zamandır da bunun üzerinde çalışmalar yapıyordum. Çünkü organize sanayimizde ki doluluk artık %100’de. Yani tıkanmış vaziyetteyiz.

Genişleme bölgesiyle ilgili çalışmalar bir yandan sürdürülüyor ama orada problemler var olsa bile yeterli büyük parselleri yakalayamıyoruz. Bizim yeni bir organize sanayi düşünmemiz lazım derken, o süreçte biz sürekli olarak Keçiborlu Belediye Başkanımız Yusuf Bey’le konuştuğumda hem Belediyeden sağlayacağı arsa, hem milli emlak arazileri, bir kısım da orman olmak üzere bir alan yaratabiliriz gibi düşüncesi içerisinde yola çıktık ve sonunda bu düşüncelerimizi beraberken gene Ankara'da bir toplantı yönetim kurulu üyelerimizle organize sanayi meselesi geldiğinde gelin başka şeylerle uğraşmayın Başkanım alın size böyle bir imkan diyip kendilerine bu görüşmeyi herhalde perşembe günü yaptık.

Sonra pazartesi günü Isparta’da Keçiborlu Belediye Başkanımız ve Başkanlarımızı bir araya getirdikten sonra bu çalışmalara başladık ve karşımıza 10000 dönüm üzerinde gerçekten büyük parsellerle, büyük fabrikaların yatırımların da gelebileceği, yani hem demiryolunun üzerinde olan, hem karayolunun üzerinde olan, hem limanlara yakınlığı itibariyle hem izmir limanı, hem antalya limanı, ulaşım açısından baktığımızda hakikaten bir bölge organize olarak ortaya çıkabilecek bir yapıyı sahiplenmiş olduk.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.