Bilgiç Temayül Yoklaması Sonucunu Değerlendirdi

Milletvekili Bilgiç, teşkilat temayül yoklaması sonucunu değerlendirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Mart 2011 10:46
Bilgiç Temayül Yoklaması Sonucunu Değerlendirdi

AK Parti'de dikkatlerin çevrildiği mevcut milletvekilleri, teşkilat temayül yoklamasına girmedi ama Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genel Merkez yöneticilerinin sürekli değerlendirmesinde Yeniden milletvekilliğine talip olan Süreyya Sadi Bilgiç, Mehmet Sait Dilek ve Haydar Kemal Kurt için son sözü 11 Nisan'da Başbakan Erdoğan söyleyecek.

Mevcut milletvekillerinin aday adaylığı başvuru, temayül yoklaması, mülakat, kamuoyu anketleri ve benzeri süreçler nedeniyle seçim bölgesinden uzak durduğu bir ortamda dikkat çeken açıklamalar yine Bilgiç'ten geldi.

Gazetecilerle bir araya gelen Bilgiç, konuşmaları ve açıklamaları ile 2. dönem siyasette varım imasında bulundu. GÖNLÜM RAHAT Aktif Gazeteciler Derneği'nin organizasyonuyla gerçekleşen buluşmada çarpıcı açıklamalarda bulunan Milletvekili Bilgiç, geçen 4 yıllık görev dönemine ilişkin vicdanen ve aklen rahat olduğunu söyledi.

Diğer milletvekilleri ve teşkilat yöneticileriyle birlikte bütün imkanları Isparta için seferber ettiklerini anlatan Bilgiç, Hizmetler son buldu, Isparta'nın artık ihtiyacı kalmadı gibi bir şey söylemek mümkün değil. Ulaştırmadan tarım ve hayvancılığa, sağlıktan eğitime, çevre ve ormandan DSİ yatırımlarına kadar Isparta ciddi hizmetler almıştır. Isparta'ya DSİ üzerinden 120 milyon TL'lik yatırım gelmiştir. Tarım ve hayvancılık desteği olarak 140 milyon TL aktarılmıştır.

Sağlık alanında Isparta'nın kazanımları net ve ortada. Bölge Hastanesi ihale aşamasına kadar getirildi diye konuştu.

HAVACILIK OKULU BERABERİNDE NELER GETİRECEK?
Kara Havacılık Okulu'nun Isparta'ya taşınması kararı ve sürecinde önemli katkılar sunduklarını belirten Milletvekili Bilgiç, bu konunun sadece Etimesgut'tan Isparta'ya taşınıyor gibi görülmemesini istedi. Kara Havacılık Okulu ile birlikte yan sanayi ve benzeri konuların Isparta'da konuşlanabileceğine dikkat çeken Bilgiç, bu konuda Milli Savunma Bakanlığı'ndan Isparta'yı yönlendirici bir rapor alacağını anlattı.

2.DÖNEM VARIM İMASI
AKP'nin 2 dönem iktidara geldiğini, 3. dönemde iktidarın güçlü adayı olduğunu belirten Milletvekili Bilgiç, 35 aday adayının çıkmasını yetersiz bulduğunu söyledi. Isparta'nın zengin insan yapısı olan bir kent olduğuna dikkat çeken Bilgiç, Aday adayı olan arkadaşlarıma çıktıkları bu yolda başarılar diliyorum. Allah yollarını açık etsin dedi. Aday belirlemede temayül yoklamasının tek başına yeterli olmadığını kaydeden Bilgiç, nedenini içinde biz yokuz diye açıkladı. Önümüzdeki günlerde kamuoyu anketleri de yapılacağını söyleyen Bilgiç, Milletvekilliği hak değil bir görevdir. Biz bu göreve getirildik, 4 yıldır da sürdürüyoruz. Görevimi ben ve arkadaşlarım hakkıyla yerine getirdiğimize inanıyoruz. Sayın Başbakanımız Isparta ve ülkemiz için en iyi listeyi yapacaktır.

Bu işler nasip işidir, görev meselesidir. Bu görevi hakkı ile yapmak önemlidir. 1. dönemimizde verdiğiniz desteklerden ötürü teşekkür ederim. Isparta halkına teşekkür ederim. İnşallah 2. dönemde de uyum içinde olacağımıza inanıyorum dedi. Bilgiç, bu sözü üzerine yöneltilen 2. dönemde olacağınızı mı ima ediyorsunuz şeklindeki soruya Bir yere talip oluyorsanız, aday oluyorsanız, hedefleriniz olmalı. O zaman neden aday olarak çıktık. Her şey nasip işidir diye cevap verdi.

AYBATILI, TEŞKİLATLARIMIZDAN BÜYÜK TEVECCÜH ALMIŞTIR
Bu arada aday adaylığı başvurusu dikkat çeken Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Aybatılı'nın temayül yoklamasından aldığı oyu başarılı bulduğunu ifade eden Milletvekili Bilgiç, Sayın Aybatılı, 2004'de ve 2007'de partimize destek vermiş, 2010 referandumda tavrını açık ve net bir şekilde ortay koyan Isparta sevdalısı bir arkadaşımızdır.

Temayül sonuçlarını değerlendirdiğimizde Sayın Başkana, teşkilat içinde gelmeyen bir insan olmasına rağmen teşkilat içerisinde ciddi bir teveccüh gösterilmiştir. Bu nedenle başarılı bir netice aldığını düşünüyorum diye konuştu.

TEK KRİTER BU DEĞİL
AK Parti'nin milletvekilliği adaylığı belirleme sürecinde tek kriterin teşkilat temayül yoklaması olmadığının altını çizen Bilgiç, Biz bunun içerisinde değiliz diye bir konuya dikkat çekti. Milletvekili Bilgiç, Isparta dışından bir yerden aday olup olmayacağı yönündeki soruya şöyle cevap verdi: Siyasette fal açmamak lazım. Papatya falları ile işimiz yok. Milletvekilliği bir görevdir ve bu görev her yerde yapılabilir. 2007 seçimlerinde yakın akrabam Isparta Milletvekili olduğu için İstanbul 1. Bölge'den adaylık başvurusunda bulundum. Ancak Sayın Başbakan bu görevi bana Isparta'da verdi. Sayın Başbakanımıza müteşekkirim, bana memleketime daha fazla hizmet yapma imkanı sundu. Babam 5 dönem milletvekilliği yaptı. 1. dönemi Isparta'dandı, 4 dönemi ise İstanbul'dandı. Çünkü Isparta'da Sayın Demirel vardı. Kimse babam için, Koca Reis için İstanbul Milletvekili diyemez, demiyor da. Ben müracaatımı Isparta için yaptım. Ama neticede, değerlendirecek olan karar verecek olan Sayın Başbakanımızdır, partimizin yetkili kurullarıdır.

ISPARTA'NIN AKP DÖNEMİNDE KAYNAK SORUNU OLMAMIŞTIR
Milletvekili Bilgiç, AK Parti iktidarında Isparta'nın istediği her kaynağa ulaştığını da iddia etti. Aralık ayında İl Özle İdaresine 11 milyon TL'lik ek ödenek tahsis ettirildiğini hatırlatan Bilgiç, Isparta'nın AK Parti döneminde kaynak sorunu olmamıştır dedi. Milletvekili Bilgiç, Rusya merkezli bir firmanın Isparta'da ağır sanayi yatırımı girişimlerinde bulunduğunu müjdeleyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum