Bilgiç’in Yalvaç Ziyareti Sonrası Ak Parti Karıştı

Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in beraberinde diğer milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz ile gerçekleştirdiği Yalvaç ziyaretinin ardından Ak Parti Yalvaç İlçe Teşkilatı’nın istifanın eşiğine geldiği öğrenildi.

Yayınlanma:
Bilgiç’in Yalvaç Ziyareti Sonrası Ak Parti Karıştı

Özyalvaç Gazetesi'nin İnternet Sitesinde Yer Alan Haberi Göre;

Ak Parti Isparta Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ve Mehmet Uğur Gökgöz, 26 Temmuz Salı günü ilçemiz Yalvaç’a gelerek çeşitli temas ve ziyaretler gerçekleştirdiler.

Karşılama töreninde Belediye Başkanı H.Hilmi Tütüncü ve bir grup muhtarın ayrı, Ak Parti Yalvaç İlçe Teşkilatı’nın ayrı karşılama töreni yapmasıyla başlayan gerginliğin iki vekilin teşkilat binasını ziyaretinde sürdüğü öğrenildi.

Parti teşkilat binasında Milletvekili Bilgiç’in gerek İlçe Başkanı Alperen Mustafa Özer’e gerekse kendisi hakkında konuştuklarını iddia ettiği bazı yönetim kurulu üyelerine yönelik sert çıkışların ortamı daha da gerdiği ileri sürüldü.

İki vekil, teşkilattaki toplantının ardından beraberlerinde Ak Parti İlçe Yönetimi olduğu halde Yalvaç Belediyesi’ni ziyaret ettiler.

Milletvekili Bilgiç ile ilçe yönetimi arasındaki gerginlik, Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü’nün de katıldığı diyaloglarla belediye başkanı makam odasında daha da zirveye çıktı.

Alınan duyumlara göre, Belediye Başkanı Tütüncü, Milletvekili Bilgiç ve Gökgöz’e deri klasör hediye ederken; Tütüncü TBMM Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç’e ayrıca bir saat hediye etti. İddialara göre, Tütüncü saati takdim ederken Milletvekili Bilgiç’e, “Sayın vekilim, bu saati hediye etmemin bir manası var. 2023’te yapılacak genel seçimlere çok az vakit kaldığını, Cumhur İttifakı’na zarar verenlere vakitlerinin daraldığını hatırlatmak amacıyla bu saati hediye ediyorum.” dediği öğrenildi. Milletvekili Bilgiç’in de bu sözler üzerine saat hediyesini ve anlamını çok beğendiğini ifade ederek, “Bu manidar hediyeye çok teşekkür ediyorum. Burada Cumhur İttifakı’na zarar verenlere güzel bir mesaj vermiş oldunuz.” diyerek Ak Parti İlçe Başkanı Alperen Mustafa Özer ve arkadaşlarına yönelik göndermelerde bulundukları iddia edildi.

Burada, Belediye Başkanı H.Hilmi Tütüncü’ye yönelik olarak övgü dolu ifadeler kullanan Bilgiç’in, birçoğunda Ak Parti yönetiminin katkısı olduğu ileri sürülen hizmetlerle ilgili olarak dahi Tütüncü’ye teşekkür ederek yine ilçe yönetimine nazire yaptığı iddia edildi.

Milletvekili Bilgiç’in geçtiğimiz günlerde Yalvaç’ı ziyaret eden diğer Isparta Milletvekili Recep Özel’i ima ettiği ileri sürülen “Buralarda gezmeye gelen bazı arkadaşların hizmetleri sahiplendiğini duyuyorum. Bunların hepsini reddediyorum, Yalvaç’ta yapılan ne hizmet varsa benim hizmetimdir.” ifadelerini kullandığı, İlçe Başkanı Alperen Özer’i de Recep Özel yanlısı olmakla suçladığı da iddia edildi.

Belediyenin ardından Çınaraltı’nda muhtarlarla bir toplantı yapması planlanan Milletvekili Bilgiç’in, partinin programına uymayarak bazı muhtarların organize ettiği Turizm Lisesi Uygulama Oteli’ndeki toplantıya katılacağını belirtmesinin de gerginliğin yeni bir boyutunu oluşturduğu öğrenildi.

Muhtarlarla yapılan toplantının ardından Yalvaç OSB’ye giden Bilgiç, burada yaptığı açıklamalarda da yine Başkan Tütüncü’yü ön plana çıkarırken, Yalvaç TSO Odası Başkanı Yalçın Kurucu’yu da beceriksizlikle suçladığı, bu nedenle TSO’nun OSB hisselerinin belediyeye alınmasını sağladıklarını söylediği kaydedildi.

Çınaraltı’nda vatandaşları ziyaret etme teklifini de vaktinin darlığı nedeniyle kabul etmediği ileri sürülen Bilgiç ve Gökgöz, gerginleşen Ak Parti yönetimiyle vedalaşarak ilçemizden ayrıldılar.

BİLGİÇ ve ÖZEL ARASINDAKİ GERİLİM TIRMANIYOR MU?

Isparta’da Ak Parti Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ile Recep Özel arasında uzun süredir devam ettiği bilinen sıkıntıların, vekillerin yaz aylarında sahaya inmesiyle daha da netleştiği kaydedilirken, teşkilat ve belediye başkanlarının Bilgiçci ve Özelci olarak bölündükleri ileri sürülüyor.

Milletvekili Bilgiç’in Özel yanlısı olduğu iddia edilen Yalvaç İlçe Başkanı Alperen Mustafa Özer ve teşkilatına sert davrandığı, Başkan Özer’in telefonlarına çıkmadığı da ileri sürülürken; bunların yanı sıra İlçe Başkanı Özer’in anlaşmazlık yaşadığı Belediye Başkanı Tütüncü ve MHP İlçe Başkanı Ali Osman Sönmez’i destekleyici bir tavır içerisinde olduğu yorumları da yapılıyor.

Bu durumun da, uzun süredir İlçe Başkanı Özer ve yönetiminde rahatsızlık yarattığı kaydediliyor.

AK PARTİ İLÇE YÖNETİMİ ACİLEN TOPLANDI

Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ve Mehmet Uğur Gökgöz’ün ziyaretleri nedeniyle oluşan gerginliğin ardından, Başkan Alperen Özer’in yönetimini olağanüstü olarak topladığı öğrenildi.

Başkan Alperen Özer’in ve bazı yönetim kurulu üyelerinin, uzun süredir Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in kendilerine yönelik olumsuz tavırlarından rahatsız olduklarını ifade ettikleri ileri sürülürken, salı günü yaşanan olayların kendileri için kabul edilemez olduğunu ifade ettikleri öğrenildi.

Yapılan tartışmaların ardından Başkan Özer ve yönetim kurulu üyelerinin Milletvekili Bilgiç’e tepki olarak istifa etme kararı aldıkları ileri sürüldü.

Bu gelişmenin duyulmasının ardından, Ak Parti Genel Merkezi, Milletvekili Recep Özel ve il yönetiminin istifa girişimini engelledikleri iddia edildi. Özer ve yönetimi, gelen telkinler üzerine istifa etmekten vazgeçerken, yaşanan sıkıntıları anlatmak üzere bir rapor hazırlayarak genel merkeze sunma kararı aldılar. Ak Parti’de yaşanan ve yaşanacak gelişmeler merakla izleniyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum