Bimsblok'un Hedefi Ortadoğu

Isparta Belediyesi'nin Tekrar Sahibi Olduğu ISBAŞ Bimsblok Fabrikası, Haziran 2011'de Günlük 100 Bin Bims Üretimiyle Ortadoğu'nun En Büyük Bimsblok Fabrikası Olmayı Hedefliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Şubat 2011 10:14
Bimsblok'un Hedefi Ortadoğu

Fabrika Pazarlama Müdürü İbrahim Gültekin, "Isparta böylece gül ürünleri üretiminden sonra, ikinci bir sektörde de Türkiye ve dünya pazarlarında söz sahibi olacaktır" dedi.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Isparta Yatırım Destek Ofisi (YDO), sektörlere yönelik yerinde inceleme gezilerini sürdürüyor. Isparta YDO Koordinatörü Ali Galip Bilgili, ISBAŞ Bimsblok Fabrikası'nın tesislerini ziyaret etti. Şu an günlük 20 bin bims üretimi gerçekleştirildiğini belirten Pazarlama Müdürü İbrahim Gültekin,

Isparta için gelecek vaat eden bir sektörün daha harekete geçtiğini belirtti.

ISBAŞ'a ait bimsblok fabrikasını yeniden Isparta Belediyesi'ne kazandıran Başkan Yusuf Ziya Günaydın ve ekibinin şimdi de rekabet koşullarına ayak uyduracak son model teknoloji ve tam otomasyon sistemli yeni bir fabrika kurduğunu ifade eden Gültekin, "Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın'ın Isparta'da istihdamı artırıcı yatırımlara önem vermesi, Genel Müdür Salih Serçe ve Fabrika Müdürü Ziya Gür'ün önderliğinde çalışmalara hız verilerek ISBAŞ Fabrikası'nın bims üretiminde söz sahibi oldu. Haziran ayında üretime geçmesi planlanan yeni fabrikanın, makine ve teçhizatına 10 milyon TL yatırılmasıyla günlük 100 bin bims üretilmesi hedeflenen tesis, Ortadoğu'nun en büyük bimsblok fabrikası olacaktır. Isparta böylece gül ürünleri üretiminden sonra, ikinci bir sektörde de Türkiye ve dünya pazarlarında söz sahibi olacaktır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.