Bin 939 İşsiz İşe Yerleştirildi

Bin 939 İşsiz İşe Yerleştirildi

Yayınlanma:
Bin 939 İşsiz İşe Yerleştirildi

İşkur İl Müdürü Gürsel Öksüz, İstihdam Seferberliği kapsamında bu yılın ilk üç ayında bin 084 işyerini ziyaret ettiklerini belirterek; “Bu doğrultuda 2 bin 372 açık işe bin 939 işsizi yerleştirdik. Her iki konunun birbirini karşılama oranı % 81,74’tür” dedi.

Vali Ömer Seymenoğlu’nun başkanlık ettiği ve geçtiğimiz günlerde İşkur Hizmet Binası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan ve Çalışma ve İş Kurumu (İşkur) İl Müdürü Gürsel Öksüz, 1 Ocak – 31 Mart 2019 tarihleri arasında yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

MÜDÜR ÖKSÜZ; “İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI YAPIYORUZ”
Müdür Öksüz konuşmasında; “Bilindiği gibi, kurulumuz il düzeyinde istihdam ve mesleki eğitim politikalarını oluşturmak, İstihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirleri belirlemek, İşgücü ve mesleki eğitim ihtiyacını belirlemek üzere işgücü piyasası analizleri yapmak, il düzeyinde işgücü piyasası bilgi sistemi ile izleme ve değerlendirme sistemini kurmak, uygulamak, Milli Eğitim Bakanlığınca gönderilen mesleki eğitim çerçeve programlarının işgücü piyasası araştırma sonuçlarına göre ve ilin ihtiyaçları doğrultusunda düzenlenmesi için görüş bildirme görevlerimiz de bulunmaktadır. Biz de kurulun bu görev ve sorumlulukları çerçevesinde ilimizin yani Isparta’nın istihdam ve eğitime yönelik çalışmalarını ayrıntılarıyla görüşüp karara bağlıyoruz” dedi.

“YILIN İLK ÜÇ AYINDA % 27 İŞE
YERLEŞTİRME ORANINA ULAŞTIK”
İşkur olarak işyeri ziyaretleri, açık işler ve işe yerleştirme sayılarını da açıklayan İl Müdürü Öksüz, konuşmasının devamında; “İstihdam Seferberliği kapsamında bilindiği gibi Genel Müdürlüğümüz ilimiz için 2019 yılında 7 bin kişiyi işe yerleştirme hedefi koymuştu. Bu oran bu yılın ilk üç ayında yani 31 Mart sonu itibariyle % 27 oranında gerçekleşmiştir.

“2 BİN 372 AÇIK İŞE 1939 İŞSİZİ YERLEŞTİRDİK”
Bu doğrultuda, bu yılın ilk üç ayında toplam bin 084 işyerini ziyaret etti. 2 bin 272 açık işe bin 939 işsizi yerleştirerek açık işin işi yerleştirme oranında % 81,74’lük bir rakama ulaşmış bulunuyoruz. Bu şekilde gidersek yıl sonuna Genel Müdürlüğümüzün bize vermiş olduğu 7 bin istihdam hedefine ulaşacağımıza inanıyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.