"Binlerce Şehit Kanı Varken Şanlı Bayrağımda, Sonsuzluk Yakışıyor Sana Ey Cumhuriyet"

"Binlerce Şehit Kanı Varken Şanlı Bayrağımda, Sonsuzluk Yakışıyor Sana Ey Cumhuriyet"

Yayınlanma:
"Binlerce Şehit Kanı Varken Şanlı Bayrağımda, Sonsuzluk Yakışıyor Sana Ey Cumhuriyet"

Türkiye Harp Malûlü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Ali Savcı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Savcı, mesajında şu görüşlerini dile getirdi: “Şan ve şeref destanlarıyla dolu tarihimizden aldığımız azim, cesaret ve vakarla Cumhuriyetimizin 99. yılına birlikte yürümenin engin gururunu yüreklerimizde hissediyoruz.

Milletimizin bağımsızlık konusundaki azim ve kararlılığı sayesinde kazanılan Kurtuluş Savaşımız ; millet, vatan ve istiklâl sevgisini milli irade kavramına dönüştüren, onurlu bir mücadeledir.

Kurtuluş Savaşı milletimizin var olma mücadelesi, Cumhuriyet ise yeniden dirilişinin sembolüdür.

Cumhuriyet Türk Milletinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiği emsalsiz kahramanlık mücadelesinin, eşsiz vatan sevgisinin, vazgeçilmez bağımsızlık iradesinin ifadesi olan en güzel eseridir.

Atatürk’ün, “Türk Milletinin tabiat ve şiarına en uygun idare, Cumhuriyet idaresidir.” dediği yaşı bir asra dayanan Cumhuriyetimizin ilanının 99. yıldönümünü büyük bir gurur, coşku ve heyecanla kutluyoruz.

Kurtuluş Savaşımızda zor şartlar ve yokluklar içerisinde yakılan istiklal meşalesi, hiç sönmemiş ve sönmeyecektir.

Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bu toprakları bize vatan kılan aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla kutluyorum.Yüz yıllık Cumhuriyet, ebediyyen yaşasın…”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.