Bir Okuldan Çok Daha Fazlası Mavi Gül Kreş Ve Anaokulu

Mavi Gül Kreş ve Anaokulu “Bir okuldan çok daha fazlası” olarak çıktığı yolda 7. Seneyi devirmenin haklı

Yayınlanma:
Bir Okuldan Çok Daha Fazlası Mavi Gül Kreş Ve Anaokulu

Mavi Gül Kreş ve Anaokulu “Bir okuldan çok daha fazlası” olarak çıktığı yolda 7. Seneyi devirmenin haklı gururunu yaşıyor.

Isparta’da 7 yıldır hizmet veren Mavi Gül Kreş ve Anaokulu, Finlandiya eğitim sistemini Isparta’ya taşıyarak ‘Mutlu çocuk stratejisiyle’ eğitim hayatına devam ediyor. 21 yıl devlet okulunda idareci ve sınıf öğretmeni olarak çalışan Kurucu Müdür Aysel İnce hem kendi tecrübelerini hem de farklı eğitim modellerini Mavi Gül Kreş ve Anaokulu ile Özel Isparta Bilim İlkokuluna yansıtıyor.

İnce, eğitimde kendini kanıtlayan Finlandiya eğitim sistemini incelemiş, orada birçok alanda programlara katılarak aktif görev aldı. Burada edindiği bilgi ve tecrübelerini Mavi Gül Kreş ve Anaokulu ile Özel Isparta Bilim İlkokulunda uygulayarak “Mutlu Çocuk Stratejisini” ön planda tuttu.

Kurucu Müdür Aysel İnce, başarılı geçen 7 yıllık süreci şu sözlerle anlattı; “Geriye dönüp baktığımda arkamızda birçok başarılar bırakmış olmak gerçekten çok mutluluk verici. Mezun ettiğimiz öğrencilerimizin birçoğu ile iletişim halindeyiz ve onların başarılarını paylaşmak paha biçilemez. Sanırım bu işin en keyifli tarafı bir çocuğun başarısına, bakış açısına ve hayatına dokunmak.” dedi.

Kurum Müdürü Hatice Demirekin Özkan Mavi Gül Kreş ve Anaokulunun eğitim modelinden bahsetti
Okulun eğitim modelinden bahseden Kurum Müdürü Hatice Demirekin Özkan da “Uyguladığımız eğitim modeli iyi bir ekiple birleşince başarımız kaçınılmaz oldu. Son zamanlarda okul öncesi eğitimin tamamen gösterişe dökülmüş olmasından son derece rahatsız olduğumu öncelikle belirtmek isterim. Birçok eğitim kurumu hiç bilmediği, değerlendirme süzgecinden (fayda-zarar) geçirmeden bir eğitim modelini alıp bunu okulunda uygulamaya çalışıyor.

Öncelikle bir çocuğun hayatına dokunuyorsak ve geleceğe hazırlıyorsak, ülkenin eğitim sistemine çocuklar yetiştirmemiz gerekir. Eğitim hayatını bir bütündür ve kademelerden oluşur. Okul öncesi eğitimde bu kademelerden belki de en önemlisi, çocuğun bilişsel gelişiminin ve karakterinin oturduğu dönem. Ve bu dönemi diğer dönemlerden bağımsız düşünemeyiz. Mavi Gül kreş ve Anaokulunun başarısının belki de en önemlim sebebi oturmuş bir programı, hedefleri belli bir okul ve Türk Eğitim sistemini iyi bilen bir ekiple çalışması.

Hedefimiz; düşünen çocuk, üreten çocuk, soru soran çocuk, neden- sonuç, amaç-sonuç gibi mantıksal akıl yürütme becerini kazanan çocuk, yaratıcı düşünebilen çocuk ve en önemlisi de mutlu çocuk. Kullandığımız çoklu programla (Mixed Bus) hedeflerimizi gerçekleştiriyoruz.
Eğitiminin bir otobüs yolculuğuna benzetildiği eğitim sistemimizde öğrenme sürecinde yaşanan tecrübelerin önemine dikkat çekiyoruz. Zeka Eğitim Programı, Doğa eğitim programı, Proje Tabanlı Eğitim Programı, Okul Öncesi Matematik Eğitim Programı, Okul öncesi ses eğitimi Programı, Okul Öncesi Yabancı dil Eğitim Programı, Okul öncesi yüzme programı ile disiplinler arası oyun temelli bir programımız var.

Doğa eğitim programını üç yıldır çalışıyoruz ve çok verim alıyoruz. Gerek konumumuzun gerekse eğitim programımızın müsait olması çocuklarımızı bu programa hazırlayan gerekli altyapıyı oluşturarak devam etmemiz, bize birçok yönden avantaj sağlıyor. Çocukların doğada hava şartlarının da müsaitliği göz önünde bulundurularak maksimum düzeyde zaman geçirmelerini hedefliyoruz.

Doğadaki çocuğun dikkat süresinin uzadığı, problem çözme becerilerinin geliştiğini, merak duygusunun pekiştiğini, zihinsel becerilerin arttığını gözlemledik. Merak duygusundan ortaya çıkan birçok soruların cevaplarını doğada kendiliğinden bulan çocuklar gördük. 2-6 Yaş arası çocuğu olan ailelerin Mavi Gül ekibini ve programını inceleyerek karar vermelerini tavsiye ediyoruz.” diye konuştu.

kres-1.jpg

kres-2.jpg

kres-3.jpg

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum