Bir Sınıfta 70 Öğrenci

İlçe merkezinde 225 öğrencisi bulunan lisede büyük bir yoğunluk yaşanıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Aralık 2010 11:28
Bir Sınıfta 70 Öğrenci

Binanın ilk katındaki lisede sınıflarda ortalama 70 öğrenci eğitim öğretim görürken, ikinci katı da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hizmet veriyor. Öğrenciler, yoğunluk yaşanan sınıflarda üçerli bir şekilde aynı sıraları paylaşıyorlar. Kız Meslek Lisesi'nde eğitim öğretim gören bazı öğrencilerin ise binanın yanında bulunan Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun kütüphanesinde eğitim gördükleri belirtildi.

Bir taraftan lise diğer taraftan da ilgili kurumun kaldığı binanın dış kapısında ise yine lise ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün tabelası yan yana asılıyor. Sınıfların küçük geldiğini ve her sınıfta yaklaşık 70 öğrencinin birleştirilmiş şube olarak eğitim aldıklarını ifade eden öğrenciler, eğitimin verildiği binanın daha rahat olması gerektiğini belirterek, bir taraftan kız meslek lisesi olarak diğer taraftar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak kullanılan binada rahat etmediklerini belirtiler.

Öğrenci velileri de eğitimin daha iyi verilmesi için bu sıkıntının bir an önce aşılması gerektiğini, 2 kurumun bir arada kalmasına ise ilk defa şahitlik yaptıklarını ifade ettiler. Bir sınıfta 70 öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğü devrin artık bittiğini belirten veliler, çocuklarının sağlıklı olmayan bir ortamda eğitim gördüklerini belirtiler.

İlçe Kaymakamı Mesut Gençtürk de Kız Meslek Lisesi olarak kullanılan binanın öğrencilere yetersiz geldiğini belirtti. Gençtürk, "Öğrencilere daha rahat bir çalışma ortamının sağlanması gerekir. Öğrencilerin başarısı için daha büyük bir binaya ihtiyaç vardır. Bu ihtiyacın en kısa sürede çözülmesi için elimizden geleni yapacağız" dedi.


HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.