Bir Yılda 1500 Başvuru Yapıldı

Isparta'dan Başbakanlık İletişim Merkezi(Bimer)'ne 2010 Yılında Bin 500 Başvuru Yapıldı. Bu Başvuruların Bin 13'ü Değerlendirilerek İşleme Alındı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Şubat 2011 13:59
Bir Yılda 1500 Başvuru Yapıldı

Isparta'dan Başbakanlık İletişim Merkezi(BİMER)'ne 2010 yılında bin 500 başvuru yapıldı. Bu başvuruların bin 13'ü değerlendirilerek işleme alındı.

Isparta Vali Yardımcısı Kadri Canan, BİMER'e yapılan başvurularda müracaatın öncelikli olarak iş, sağlık ve sosyal yardımlaşma alanında, kurumlarda ise sıralamanın Başbakanlık, Emniyet, Belediye ve kaymakamlar şeklinde olduğunu kaydetti.

Canan, 2006 yılından bu yana 9 bine yakın vatandaşın kamu kurum ve kuruluşlarındaki işlemlerini elektronik ortamda BİMER sistemiyle veya telefon gibi etkin ve çağdaş iletişim seçeneği kullanarak her aşamada takip etme fırsatı elde ettiklerini ifade etti.

'Alo 150 BİMER' hattına vatandaşların direk şikayet ve istekte bulunabildiklerini hatırlatan Canan, bunların anında valilik bünyesinde bulunan büroya sesli ve yazılı olarak düştüğünü söyledi.

Vatandaşların taleplerinin dinlenerek ilgili kurumlara resmi yazı ile bildirildiğini ifade eden Canan, başvuruların günlük olarak değerlendirildiğini, ortalama kaç günde işlem gördüğünün sistem tarafından takip edildiğini kaydetti.

Kadri Canan, "Günlük yaşamımızı etkileyen olaylar hakkında vatandaş şikayetlerinin yanı sıra işsizlik, sağlık, yoksul vatandaşların eğitim ve sosyal yardım talebi, belediye hizmetleri BİMER'e yapılan başvurular içerisinde ön sıralarda yer alan talepler olarak tespit edilmiştir." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.