Bitki Koruma Ürünleri Bayilik ve Toptancılık Sınavı Yapılacak

Isparta Tarım ve Orman İl Müdürü Eyup Adıgüzel, yapılacağını duyurdu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Haziran 2022 13:03
Bitki Koruma Ürünleri Bayilik ve Toptancılık Sınavı Yapılacak

Isparta Tarım ve Orman İl Müdürü Eyup Adıgüzel, yapılacağını duyurdu.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Eyup Adıgüzel: “Tarım  ve  Orman  Bakanlığı  Gıda  ve  Kontrol  Genel  Müdürlüğü  (GKGM)  ile  Ankara  Üniversitesi  Sürekli Eğitim Merkezi (ANKÜSEM) arasında imzalanan protokol çerçevesinde, 2022 yılı Bitki Koruma Ürünleri Bayilik ve Toptancılık Sınavı ANKÜSEM tarafından yapılacaktır.

Ülkemizde bitki koruma ürünlerinin, toptan ve perakende olarak satışında kimlerin yetkili olduğu, bayi veya toptancıların  sorumlulukları,  depolanması  ve  satışlarının  kontrolü  ile  ilgili  usul  ve  esaslar,  5996  Sayılı  "Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu" ve bu Kanuna bağlı olarak çıkarılan 13.02.2019 tarih ve 30685 sayılı Resmi  Gazetede  yayımlanarak  yürürlüğe  giren  "Bitki  Koruma  Ürünlerinin  Toptan  ve  Perakende  Satılması  ile Depolanması Hakkında Yönetmelik" hükümlerine göre Tarım ve Orman Bakanlığınca düzenlenmektedir.

Söz  konusu  yönetmelikte  belirtilen  bitki  koruma  ürünleri  bayilik  ve toptancı izin  belgesi  verilecek  kişilerde aranan  şartları,  sınava  başvuru  yapıldığı  tarih  itibariyle  sağlamadığı  halde  yanlış  beyanda  bulunarak  sınava  giren adayların sınavları başarılı olmuş olsalar bile geçersiz sayılacaktır.

Sınav 17 Eylül 2022 Cumartesi günü saat 10.00'da Ankara, İstanbul (Anadolu-Avrupa), İzmir, Antalya, Adana, Samsun ve Diyarbakır illerinde yapılacaktır. Sınavla  ilgili  ayrıntılı  bilgiler  ile  Sınav  Takvimi  ve  Uygulama  Talimatına,  Tarım  ve  Orman  Bakanlığının https://www.tarimorman.gov.tr/Duyuru/1653/Bitki-Koruma-Urunleri-Bayilik-Ve-Toptancilik-Sinavi-Duyurusu Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün https://isparta.tarimorman.gov.tr/ ve Ankara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinin  http://ankusem.ankara.edu.tr/2022/06/17/bitki-koruma-urunleri-bayi-ve-toptancilik-sinavi/ internet adreslerinden ulaşılabilir. Sınava katılmak isteyenlere önemle duyurulur” dedi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.