Bizden önce 12 Liraydı Biz Geldik 5 Lira Oldu

5 Yıldır suya zam yapmayarak halkın takdirini toplayan Isparta Belediyesi, pazar esnafından da tam not aldı. 5 yıl önce 1,20 kuruş olan tezgah metrekare fiyatını 60 kuruşa düşüren Başkan Günaydın, “Bu tutumumuz bize dua olarak geri geliyor” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Aralık 2013 09:34
Bizden önce 12 Liraydı Biz Geldik  5 Lira Oldu

5 Yıldır suya zam yapmayarak halkın takdirini toplayan Isparta Belediyesi, pazar esnafından da tam not aldı. 5 yıl önce 1,20 kuruş olan tezgah metrekare fiyatını 60 kuruşa düşüren Başkan Günaydın, “Bu tutumumuz bize dua olarak geri geliyor” dedi.

Göreve geldiği günden bu yana suya zam yapmayan Isparta Belediyesi pazar esnafından da tam not aldı. . 5 yıl önce 1,20 kuruş olan tezgah metrekare fiyatını 60 kuruşa düşüren Başkan Günaydın, “Bu tutumumuz bize dua olarak geri geliyor” dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın Pazar günü Karaağaç pazarı esnafını gezdi. Günaydın gezisinde hem esnafın hem de halkın sorunlarını dinledi. Pazarcı esnafı Günaydın’dan memnun olduğunu dile getirdi.
Günaydın Pazar tatilini vatandaşa ziyarete ayırdı. Karaağaç pazarı olarak bilinen ve Pazar günü açılan açık alan Pazar yerini bir baştan sona dolaşan Günaydın esnafa hayırlı Pazar olmasını dilerken onların sorunlarını ve isteklerini de dinleme fırsatı buldu. Günaydın ayrıca Pazar alanı etrafında bulunan kahvehaneleri de gezerek onlarla da kısa da olsa hasbıhal etme fırsatı buldu.

Pazarcı esnafı memnuniyetini ifade ederken, Erdoğan Ünlü “bundan önce tezgahımzın metre kare fiyatı 1 lira 20 krş idi. Yani her sergi açışımızda 12 lira ücret ödüyorduk. Şimdi ise 5 lira para ödüyoruz. Neredeyse yarısından az bir fiyat talep ediliyor. Yağmurlu havalarda bu fiyat daha da düşüyor ve 3 liraya kadar bizden yer parası istiyorlar. Gerçekten biz Günaydın’dan memnunuz” dedi.

Sebzeciler ve Manavlar Odası Hasan Demir’de yaptığı açıklamasında, “5 yıl önce 1lira 20 krş olan tezgah bedelinin Belediye Başkanımız sayesinde metrekaresine 60 krş para ödemekteyiz. TEFE, TÜFE’yi hesaplarsak bu rakam 2, 2.5 liraya tekabül etmektedir. Başkanımız Günaydın sayesinde esnafımız sadece yer parasından yılda 10 bin lira kazanç elde etmiştir” dedi.

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’da Isparta Belediyesinin fiyat politikasının hükümete örnek olmasını dile getirerek, her gün bir şeylere zam geldiğini ancak kendilerinin beş yıl beşikten mezara hiçbir şeye zam yapmadan bir şehri idare ettiğini dile getirdi.
Günaydın yaptığı açıklamasında, “esnafımızı ve insanımızı sevmek gerekiyor. Onların sıkıntısını ve sorunlarını da çözmek gerekiyor. Biz göreve gelmeden önce bir esnafımızın tezgah ücreti 12 lira tutuyordu. Şimdi ise 5 lira tutuyor. O günlerde esnafımızla konuştuk. Bu bedelin kendilerine yüksek geldiğini ifade ettiler. Bizde halkımızı üzmemek için fiyatları düşürdük. Ve 5 yıl hiç zam yapmadık. Aynı şeyi diğer temel ihtiyaçlarımızda da yaptık. Bildiğiniz gibi suyumuza da 5 yıl zam yapmadık. Aslında biz belediye olarak 5 yıl hiçbir şeye zam yapmadık. Böyle olduğu halde hiçbir yatırımımız aksamamıştır. Halkımıza yapmış olduğumuz bu tutumumuz bize dua olarak geri geliyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum