Bölgede İstihdam İçin Elimizden Geleni Yapacağız

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Batı Akdeniz Ekonomisi Geliştirme Vakfı (Bagev) ile Bölgede İstihdam İçin Ellerinden Geleni Yapacaklarını Söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Mart 2011 01:00
Bölgede İstihdam İçin Elimizden Geleni Yapacağız

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Batı Akdeniz Ekonomisi Geliştirme Vakfı (BAGEV) ile bölgede istihdam için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

BAGEV'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Akdeniz TV ve ART'de canlı yayınlanan "İş ve Eğitim Zamanı" programına katılan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta Belediyesi ile BAGEV'in imzaladığı istihdamda işbirliğini öngören protokolden çok memnun olduğunu belirtti. Günaydın, BAGEV'in bölgede sadece işsiz listesi çıkarmadığını, aynı zamanda niteliksiz işsizleri eğiterek nitelikli istihdamın önünü açtığını ifade etti.

Günaydın, "İmzaladığımız protokol sayesinde artık daha kapsamlı çalışacağız, BAGEV'le beraber bölgede işsizlik ve istihdam için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Isparta Belediyesi olarak istihdam ofisleri bulunduğunu ancak aktif ve çok kapsamlı olmadığını ifade eden Günaydın, Batı Akdeniz Bölgesi'ni tek şehir olarak gördüklerini ve bölgedeki illerin birbirlerine destek vermeleri gerektiğini düşündüklerini söyledi.

Günaydın, Isparta Belediyesi olarak eğitime özel önem verdiklerini ve 16 arsayı Milli Eğitim Bakanlığı'na okul yapımı için tahsis ettikleri söyledi. Günaydın, ekonomik durumu yetersiz başarılı öğrenciler için ücretsiz kurs imkanı sağladıkları da belirtti.

Günaydın, bu bağlamda 430 öğrenciye yardımda bulunduklarını, el işi kurslarıyla kaybolmaya yüz tutmuş ahşap ve cam sanatlarını canlandırmaya çalıştıklarını anlattı.

Isparta'nın kültürel ve ekonomik değerlerini Antalya Ticaret Borsası'nın 28 Nisan ? 1 Mayıs tarihleri arasında ikincisini düzenleyeceği Yöresel Ürünler Fuarı'nda sergilemeyi düşündüklerini kaydeden Günaydın, YÖREX sayesinde hem bölgenin tanıtımını yapmayı hem de Isparta'ya istihdam sağlamayı düşündüklerini kaydetti.

Günaydın, programda, belediyenin altyapı çalışmaları hakkında da bilgi verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.