'Boşa Akan Su Paraya Dönüşecek'

Belediye Başkanı Günaydın, Andık Deresi'nden akan suyu depolamaya başladıklarını belirterek, en kısa zamanda bu suyu paketleyip satacaklarını kaydetti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Aralık 2010 10:34
'Boşa Akan Su Paraya Dönüşecek'

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Andık Deresi'nden akan suyu depolamaya başladıklarını belirterek, en kısa zamanda bu suyu paketleyip satacaklarını kaydetti.

Günaydın, Ajans32 muhabirine yaptığı açıklamada, Isparta'da bugüne kadar Eğirdir Gölü'nden sağlanan suyun içildiğini, ancak yeni kaynakların devreye girmesiyle su potansiyelinin yükseldiğini kaydetti. Isparta'ya 5'er bin tonluk iki depo yapıldığını belirten Günaydın, ''Andık Deresi'nden bugüne kadar boşa akan kaliteli suyu depolayacağız, halkımıza kaynak suyu içireceğiz'' diye konuştu.

Depolardan birinin bitmek üzere olduğunu, diğerine de hemen başlanılacağını aktaran Günaydın, depolar tam olarak faaliyete geçtiğinde kaynak suyunun da verilmeye başlanılacağını bildirdi. Andık Deresi'nden akan suyun gerekli analizlerinin yapıldığını ve sağlık açısından sıkıntı yaratabilecek herhangi bir durumun olmadığını söyleyen Günaydın, suya yönelik harcanan giderlerin de azalacağını kaydetti.

Andık Deresi'ne yaklaşık 2 milyon liralık bir yatırım yapıldığını belirten Günaydın, Eğirdir Gölü'nden pompalanan su için de pompalarda yenileme yapıldığını bildirdi. Eğirdir'den pompalanan suyun çok fazla enerji harcadığını ve belediyeye ağır külfetler getirdiğini aktaran Günaydın, ''Eğirdir'den gelen suyun elektrik sarfiyatı aylık 400 bin lira. Ancak yapılan yenileme çalışmalarıyla bu sarfiyatı yarı yarıya düşürdük. Andık Deresi'nin de hizmete girmesiyle birlikte ciddi bir tasarruf sağlanmış olacağız'' dedi.

Isparta'nın su sorunu olmayacağını hatta su satmaya bile başlayacağını belirten Günaydın, Isparta'ya su paketleme tesisi kurmayı planladıklarını söyleyerek, ''İleride kaynak suyunu paketleyip, satacağız. Boşa akan suyu paraya çevireceğiz'' dedi.

Günaydın, Isparta suyunun ''Karpuz'' markasıyla satışa sunulacağı belirtti. Isparta'da özellikle yaz aylarında yukarıdaki mahallelerde su sıkıntısı yaşandığını söyleyen Günaydın, Isparta'nın susuz kalma tehlikesini ortadan kaldırdıklarını aktardı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum