Böyle Hizmet Gelmedi

Sağlık Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Dr. Ercan Şimşek "Isparta’ya 30 yıldır tek seferde böyle bir yatırımın gelmediğini söyledi"

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Aralık 2010 15:55
Böyle Hizmet Gelmedi

Sağlık Bakanlığı Özel Kalem Müdürü hemşehrimiz Dr. Ercan Şimşek, cumartesi günü Sağlık-Sen Şubesi’ni ziyaretinde basın mensuplarının soruları üzerine Bölge Hastanesi Proje hakkında önemli mesajlar verdi.

Isparta’ya 30 yıldır tek seferde böyle bir yatırımın gelmediğini ileri süren Şimşek, şunları söyledi:
“Sağlık Bakanlığı’nın 3. dönemi. Sayın Bakanımızın uzun zamandır yanında çalışıyorum. Yani Bakanımız seçim dönemi geliyor diye işlerini aksatmaz. Hastanenin yapımına 2005 yılında karar verildi. Dönemin Valisi İsa Parlak Bey, İl Sağlık Müdürü, siyasileri ve ben konuyu Sağlık Bakanlığına aktardık. Bize yer tahsis edilmesini istedik. Şu an ki İl Özel İdaresi’nin arkasındaki 80 dönümlük araziyi tahsis ettiler. Ancak hastanenin sadece kapalı alanı 100 bin m2 kapsıyordu. Arsa yetersiz geldi. Sonra Sümer Halı arazisi Özelleştirme İdaresince Bakanlığımıza tahsis edildi. Bu süre içinde 2007 yılında seçimler yapıldı. Yüksek Planlama Kurulu dediğimiz kurul bu araziye hastane yapılması için onay verdi. O günden bugüne Belediye’nin alacağı kararları bekliyoruz. Geçen mayıs ayından itibaren bu süreç devam ediyor. İmarla ilgili bir takım sıkıntılar çıktı. Şahıs arsası belirlendi. Onların hesaplarına 500 bin TL civarında para yatırıldı.


BAŞKANIN GAYRETLİ OLDUĞUNU BİLİYORUZ

Bu konuda Belediye Başkanının ve encümen üyelerinin gayretli olduklarını biliyoruz. Biz spekülasyonlara girmek istemiyoruz. Burası en kısa zamanda hizmete girmelidir. Bu yatırımda hiçbir bürokrat 1-2 gün geciktirelim olayına girmemelidir. 120 milyon dolara mal olacak bir proje. Belki de Isparta’ya 30 senedir böyle tek kalemde yatırım gelmedi. Bu hastanenin yapılması o bölgenin imar yapısını da değiştirecektir. 200 dönüm arazinin yüzde 50’sinin kullanmayı planlıyoruz. Geri kalan yüzde 50’lik kısmı ise yeşil alan olmasını istiyoruz. Isparta gelişen bir şehir. Yeşil alan bol olsun bir kampüs alanı olmasını planlıyoruz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum