Bu Fotoğrafa Gelen Tepkiler Cesur'u Çok Kızdırdı

Bu Fotoğrafa Gelen Tepkiler Cesur'u Çok Kızdırdı

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Şubat 2019 13:43
Bu Fotoğrafa Gelen Tepkiler Cesur'u Çok Kızdırdı

ALS, SMA, DMD ve MS hastaları için Araştırma Komisyonu kurulması görüşmeleri sırasında TBMM Genel Kurulu’nda görülmemiş bir skandal yaşandı. İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, ilaç temin edilemediği için 22 Ocak’ta Çorlu’da kaldırıldığı hastanede ölen 11 yaşındaki SMA hastası Arda Tahsin Acen’in fotoğrafını kürsüden gösterince AK Parti sıralarından kahkaha atıldığı iddia edildi.

ESEFLE KINIYORUM
Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Acen ailesinin acısını gündeme getirdiği sırada AK Partili bazı milletvekillerinin kahkaha atılmasına, “Ben burada bu kadar acı bir olayı konuşurken iktidar partisinin koltuklarından kahkahalar atılmasını son derece esefle kınıyorum” diye çok sert tepki gösterdi.

KAHKAHA ATTILAR
Cesur, ALS, SMA, DMD ve MS hastalarına dönük Meclis Araştırma Komisyonu kurulması görüşmeleri sırasında İYİ Parti Grubu adına söz aldı. Cesur, Genel Kurul’da SMA hastası Tahsin Arda Acen’in trajik ölümünü gündeme getirerek şöyle konuştu:

“Lüleburgaz’da yaşayan SMA hastası 11 yaşındaki Arda Tahsin Acen. İşte bu evladımız. 22 Ocak’ta Çorlu’da kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Ben buradan bu kadar acı bir olayı konuşurken iktidar partisinin koltuklarından kahkahalar atılmasını son derece esefle kınıyorum. Bu evladın annesine, ailesine, vatandaşlarımıza, yüce milletimize, hepimize büyük bir hakarettir. Hepinizi saygıya davet ediyorum.

DİZLERİM TİTRİYOR
Sayın milletvekilleri heyecanımızı bağışlayınız ama ben burada, bu evladın resmini gösterirken dizlerim titriyor, ben bu çocuğun annesi değilim ama dizlerim titriyor. O kadar üzülüyorum ki. Böyle bir evladınız olsaydı, çok şükür ki yok. İnşallah hiçbirinizin olmaz. Ancak bir günün, bir saatin bile önemli olduğu bir konuda lütfen burada biraz olsun bu acılı ailelere karşı saygılı olalım.

İLAÇ YÜZÜNDEN KAYBETTİK
Tahsin Arda’nın babası Tahsin Acen’in sözleri yürükleri dağladı ve oğlunun ilaçlarının temin edemedikleri için vefat ettiğini söyledi. Acılı baba, ‘Oğlum, kullanması gereken ilacı temin edemediğimiz için hayatını kaybetti. İlacı temin edebilseydik belki de oğlum biraz daha yaşayacaktı. 20 Aralık 2018 günü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde oğlumun ilaçlarını talep ettik, istedik, halen haber yok’ dedi ve isyan etti. O günlerde ve çocuklarımızı biz toprağa verdik, onlar topak oldular. Tip-2 ve Tip-3 hastalarının ilaçları geri ödeme listesine daha yeni alındı. Şimdi, bu kapsama alınmayanları kaybetmemek için bu konuda bütün milletimizin ve sizlerin vicdanına sunuyorum. Geriye gözü yaşlı anne-babalar kaldı. Başıma gelirse diye hasta evladına bakarken dua eden ve umutla buraya, meclise çevrilen, korkulu, kocaman gözlerinin bizler üzerindeki acısı kaldı, üzüntüsü kaldı”

SİZLERE YAZIKLAR OLSUN
İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan da Isparta Milletvekili Aylin Cesur’un konuşması sırasında yaşanan kahkaha rezaletini sert sözlerle eleştirdi. Türkkan TBMM Başkanvekili Celal Adan’ı, “Sayın Başkan burası kıraathaneye döndü. Nasıl böyle bir şey olabiliyor? Üstelik sizin başkanlığınızda böyle bir şeye nasıl müsaade edersiniz sayın Başkan” diyerek tepkisini şöyle dile getirdi:

“Bir çocuğun ölümünden bahsederken orada kahkaha atmak en hafif tabirle ayıptır, günahtır, yazıktır! Bir çocuğun ölümünden bahsediliyor burada ve orada gülüyorsunuz. Size yazıklar olsun, gerçekten yazıklar olsun! Siz anne değil misiniz?”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum