Bu Mahallede Muhtarlık Seçimi İptal Edilebilir

Bu Mahallede Muhtarlık Seçimi İptal Edilebilir

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Nisan 2019 11:39
Bu Mahallede Muhtarlık Seçimi İptal Edilebilir

Pazar günü gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçimleri sonrası Hızırbey’de ortalık karıştı.

Toplam 6 adayın muhtarlık için yarıştığı mahallede ‘Usulsüzlük’ iddiası biranda dengeleri değiştirdi. Hızırbey Mahallesi’nin Muhtar Adayları; İsmet Yılmaztürk, Ramazan Kayan, Murat Dingil, Cengiz Gökçen, İsmet Sinan Yılmaz, mevcut muhtar ve muhtar adayı Zeynep Yiğit’in seçimlere 4 farklı oy pusulası ile girdiğini dile getirdiler.

Muhtar adayları, Zeynep Yiğit’in 4 farklı oy pusulasında toplamda 15 değişik ismi aza yazdığını belirterek, konuyu Merkez İlçe Seçim Kuruluna taşıdıklarını belirttiler.

Hızırbey Mahallesi Muhtar Adayları İsmet Yılmaztürk, Ramazan Kayan, Murat Dingil, Cengiz Gökçen, İsmet Sinan Yılmaz bu durumu tutanak altına alarak, Yüksek Seçim Kuruluna ve Merkez İlçe Seçim Kuruluna itiraz dilekçesinde bulundular. Muhtar adaylarından Ramazan Kaya ve İsmet Sinan Yılmaz itiraz dilekçelerinde: “Hızırbey Mahallesi’nde yapılan muhtarlık seçimlerinde mevcut muhtar ve muhtar adayı Zeynep Yiğit oy pusulasında farklı azalarla dört farklı oy pusulası ile seçime katılmıştır. Bu fırsat eşitliğine aykırı olduğu için seçimin iptalini istiyoruz” diyerek konuyu imza ile tutanak altına aldılar.

Yüksek Seçim Kuruluna ise diğer adayları şu dilekçeyi sundular: “Muhtar adaylarından Zeynep Yiğit usulsüz bir şekilde ve yasaya aykırı dört adet farklı aza listesi ile oy pusulalarının hepsinin geçersiz kılınmasını talep ederiz” dediler. Bu dilekçe de sandık başkanlarına tek tek verildi ve YKS Isparta’ya ayrıca verildi. Muhtar adayları toplamda tespitlerine göre toplam 15 farklı aza adayının olduğunu iddia ettiler.

ETİK SİYASETE AYKIRI
Muhtar adaylarından Ramazan Kayan konu ile ilgili yaptığı açıklamada: “Mahallemizde ki muhtarlık seçimlerine resmen hile karışmıştır. Seçimlerin iptali yönünde diğer muhtar adayı arkadaşlarımla beraber, gerekli dilekçeyi ilgili makamlara sunduk. Bu durum etik siyasete ve hizmete aykırıdır. Eşitliğe aykırı bir durum göz önündedir. Yetkililerimizin ivedilikle gerekeni yapmalarını talep ediyoruz” dedi.

SEÇİMLERİN İPTAL EDİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ
Hızırbey Mahallesi’nin diğer bir muhtar adayı İsmet Sinan Yılmaz ise: “Resmi karara ilişkin muhtar ve ihtiyar meclisi heyeti üyelerinin seçimlerindeki oy pusulalarına mahalle ihtiyar heyeti üyeliği için en fazla 8 aza adayı yazılabiliyor. Ancak bu hanımefendinin, bizim tespitlerimize göre 4 farklı oy pusulası ile seçime girdiği görülmüştür. Bunun Isparta’da eşinin ve benzerinin olmadığı bizlere bildirilmiştir. Her oy pusulasında değişik isimler karşımıza çıkmıştır. Aynı isimlerin pusulalarda yer değiştirildiği, hatta bazı isimlerin bazı pusulalarda olmadığı tespit edilmiştir. Mahallemizdeki muhtarlık seçimlerinin ivedilikle iptal edilmesini istiyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.