Bu Saldırıyı Şiddetle Kınıyoruz

Zeytinburnu'nda bulunan İYİ Parti İl Başkanlığı'na silahla ateş açıldı. İl Başkanlığının camlarına iki kurşun isabet ettiği belirlendi.

Yayınlanma:
Bu Saldırıyı Şiddetle Kınıyoruz

İlk belirlemeye göre, İYİ Parti İl Başkanlığı'na yoldan geçen bir araçtan ateş açıldı. Sabah binaya gelen görevliler camdaki kurşun izini görünce polise bildirdi.

Olay yerine gelen polis inceleme başlattı. Yapılan incelemede il başkanlığının camlarına 2 kurşun isabet ettiği belirlendi. Polisin incelemesi sürerken saldırganı yakalamak için çalışmanın devam ettiği kaydedildi.

ISPARTA İYİ PARTİ İL BAŞKANI HASAN BÜYÜKÇAM AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul İl binasına yapılan silahlı saldırı şiddetle kınadığını söyleyerek açıklamada bulundu. Büyükçam açıklamasında; ''Öncelikle bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Demokrasinin gereği olarak insanların siyasi parti çalışmalarını sabote edecek gücü kendinde bulanları kınıyoruz. Biliyorsunuz bizim genel başkanımızın evinde bir grup topluluk genel başkanımızıo tehdit etmişti. Bu olay mahkemeye verilmiş olmasına rağmen takipsizlik kararı verildi.

Ayrıca Geçmiş dönem İl Başkanımız Beyoğlu'nda yumruklu saldırıya uğramıştı. Şimdi de İstanbul İl Binamız kurşunlanıyor. Bizi hiç bir zaman tehditlere boyun eğecek bir parti değiliz. Bu saldırıların oluşmasını sağlayan baştaki kişilerin malesef kontrolsüz cümleleri, bazı insanları kendinde bu gücü bulabilecek şekle getiriyor. Bu durumdan hicap duyuyoruz. Hiç bir devlet kademesinin üstünde bulunan kişiler bu şekilde söylemlerden, tehdit eder cümlelerden kaçınması gerekir. Bugün de bunu görüyoruz. İki gün önce sayın genel başkanımız, cumhurbaşkanı tarafından alenen tehdit ediliyor, bu gün ise kim oldukları henüz tesbit edilemeyen ve tesbit edilmesi gereken insanların saldırısına uğruyoruz.

Siyasette uslup ve söylem önemlidir. Bunu iktidar mensuplarına hatırlatıyoruz. Demokrasiyi bu şekilde göz dağları ile sabote etmeye çalışan insanlara pabuç bırakmayacağımızı net söylüyoruz. Sayın genel başkanımızın söylediği gibi demirden korksak trene binmezdik'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.