Bu Ülkede Her 4 Kişiden Biri 'Akıl' Arıyor!

Çin, dünyanın en çok akıllı cep telefonu kullanan ülkesi olmayı başardı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Şubat 2013 19:35
Bu Ülkede Her 4 Kişiden Biri 'Akıl' Arıyor!

Çin, dünyanın en çok akıllı cep telefonu kullanan ülkesi olmayı başardı. Ülkede akıllı cep telefonu kullanan kişi sayısı 270 milyonu geçti. Çin'de cep telefonu olan her dört kişiden birinde akıllı cep telefonu bulunuyor.

HER YIL 100 TELEFON ISKARTAYA ÇIKIYOR
Çin medyasında yer alan haberde, geçtiğimiz yıl tüm dünya genelinde kullanılan akıllı telefonsayısının yüzde 42 artış göstererek 1,1 milyara yaklaştığı bildirildi. Çin'de kullanılan akıllı telefonsayısı bir önceki yıla oranla yüzde 50 oranında artış göstererek 270 milyonu aştı.

Yaşanan artış ile birlikte Çin, dünyada en çok akıllı telefonkullanan ülkesi olmayı başardı. Tüm dünya genelinde 5 milyar cep telefonu kullanıcısı bulunduğuna değinilen haberde, akıllı telefonlarının bu rakamın yüzde 20'sini oluşturduğu aktarıldı.

2020'DE NELER OLACAK?
Dünyanın en kalabalık ülkesi Çin'de, toplam cep telefonu kullanıcı sayısı 1.1 milyara ulaşmış durumda. Bu rakam yaklaşık olarak her 10 Çinliden 8'sinde cep telefonu olduğu manasına geliyor. Ülkede her yıl ortalama 100 milyon telefon ıskartaya çıkıyor. Halkın Günlüğü gazetesinin haberine göre, Çin'de 2020 yılına kadar bu rakamın 7 katına çıkabileceği tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Teknoloji