Bu Yıl Yağış Olmadı, Zor Bir Yıl Olacak

Eğirdir Belediye Meclisinin 2023 yılı Mart ayı Belediye Meclisi toplantısı Başkan Veli GÖK başkanlığında 2 birleşimle sona erdi.

Yayınlanma:
Bu Yıl Yağış Olmadı, Zor Bir Yıl Olacak

Eğirdir Belediye Meclisinin 2023 yılı Mart ayı Belediye Meclisi toplantısı Başkan Veli GÖK başkanlığında 2 birleşimle sona erdi.

Belediye meclisinin konukları arasında bulunan DSİ 18. Bölge Müdür Yardımcısı Murat ÇINAR önemli açıklamalarda bulunarak meclisi tüm istatistikleriyle bilgilendirdi.

’22 Mart Dünya Su Günü’ münasebetiyle DSİ 18. Bölge Müdür Yardımcısı Murat ÇINAR tarafından yapılan açıklamalarda bu yıl yağışların istenildiği gibi olmadığı, tasarrufa çok önem vererek zor geçecek bu yılı el birliği ile dikkatli su kullanımı yaparak geçirmemiz gerekiyor, dedi.

Ülkemizin ve İlimizin en önemli su kaynaklarından olan Eğirdir Gölü hakkında da bilgi veren ÇINAR, Eğirdir Gölünün Isparta İli için çok önemli olduğu ve başta içme ve kullanma ile sulama sektörleri için katkısının büyük olduğunu vurguladı. Doğrudan ve dolaylı olarak 300.000’e yakın nüfusun Eğirdir Gölünden istifade ettiğinden bahseden ÇINAR, Isparta İlinin azami ölçüde Gölden istifade ettiğini belirtti.

Eğirdir Gölü Durumu ve Su Bütçesi konulu sunumunu yapan ÇINAR, sunumda Eğirdir Gölüne ilişkin genel bilgilerin yanında gölün su bütçesine ilişkin önemli bilgiler verdi. Sunumda 1990-2022 yılı gerçekleşen veriler dikkate alınarak gölün gelirleri ve giderlerine ilişkin detaylı bilgiler verilmiş olup, son yıllarda ülkemiz genelinde olduğu gibi Eğirdir Gölü ve göl havzasında da yaşanan kuraklıktan oldukça olumsuz etkilenen Eğirdir Gölünde göl su kotunun ve hacminin düştüğü ve su bütçesinin belirgin bir şekilde azaldığından bahsetti.

Son olarak Belediye Meclis üyelerinin sorularını dinleyen ÇINAR, özellikle ulusal basında ve yörede çıkan bir takım haber ve bilgilere ilişkin detaylı ve izah edici açıklamalar yaparak Meclis Üyelerini bilgilendirdi.; Eğirdir Gölünün hepimizin olduğu, bunda başta ilgili Devlet Kurum ve Kuruluşları olmak üzere birçok paydaşın gölden faydalandığı ve sorumlulukların olduğundan bahseden ÇINAR, suyun etkin ve verimli kullanılabilmesinin öneminden bahsederek Gölün kullanımı ve sürdürülebilirliğinin sağlanması açısından herkesin üzerine düşen görevi mevzuatlar çerçevesinde ve işbirliği içinde en iyi şekilde yapması gerektiğini belirtti.

Çınar; ‘2023 yılının uzun yıllar ortalamasına göre oldukça kurak bir şekilde devam etmesinden dolayı bu yıl göldeki seviyede ciddi bir artış gözlemlenmemiştir. Bu nedenle bu yılın su ihtiyaçlarının karşılanmasında içme ve kullanma suyunun karşılanması açısından zor bir yıl olacaktır. Su tasarrufunun azami ölçüde sağlanarak göldeki suyun en etkili ve verimli bir şekilde karşılanmasına yönelik çalışmalar yapılmalıdır. Ayrıca 90’lı yıllardan bugüne kadar hiçbir şekilde enerji için faaliyet gösteren tesislere su verilmemektedir.’ dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.