Bu Zafer Birçok Ulusa Örnek Oldu

Bu Zafer Birçok Ulusa Örnek Oldu

Yayınlanma:
Bu Zafer Birçok Ulusa Örnek Oldu

Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, “30 Ağustos Zaferinin 97. Yıldönümünü kutlamanın gururunu hep birlikte yaşıyoruz” dedi.

30 Ağustos Zaferi bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da yol göstermiştir diyen Vali Seymenoğlu, “Türk Milletinin vatanına, bayrağına ve bağımsızlığına olan bağlılığının, azminin karşısında duracak hiçbir gücün olmadığının kanıtı olan 30 Ağustos Zaferinin 97. Yıldönümünü kutlamanın gururunu hep birlikte yaşıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde başlatılan istiklal mücadelemiz, 30 Ağustos 1922'de Başkomutanlık Meydan Savaşı İle zaferle sonuçlanmış, vatanımız işgallerden kurtarılmış, milletimiz bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur.

Ecdadımız, bu zaferle; savaşın kazanılmasında vatan, millet ve bayrak sevgisinin, birlik ve beraberlik ruhunun, sayısal güçten daha üstün olduğunu tüm dünyaya kanıtlamış, bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da yol göstermiştir.

Bugün bize düşen görev ise; bu toprakları kanlarıyla sulayan vatan evlatlarına layık olmak, aynı özveriyle sahip çıkmak, korumak ve ecdadımızdan aldığımız bu emaneti bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir.

Bu düşüncelerle, eşsiz zaferin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanımızın bağımsızlığı uğruna aziz canlarını veren şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi ise minnetle anıyor, tüm halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum” ifadelerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.