'Bunlar Reklam Kokan Hareketler'

Akdeniz Gazetesi Spor Şefi, Levent Doğan'dan çok konuşulacak bir yazı daha..

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Aralık 2010 17:50
'Bunlar Reklam Kokan Hareketler'

Uzun süredir Ispartaspor konusunda gündemi meşgul eden İstanbullu İşadamı Hasan Köstüklü olayı maalesef fos çıktı! Pembe-yeşilli takım konusunda o kadar hatalar yapılıyor ki insan bunlara nasıl sabreder, inanın şaşırıyorum.

Ispartaspor’un bir türlü yapılamayan kongresi öncesinde 1 aydan fazla süredir gündemde olan İstanbullu İşadamı, takımı almadı.

İlk önce, bir profesyonel takımı alacak kişi birilerini sözcü olarak gönderip açıklama yaptırmaz! İşadamı Hasan Köstüklü, Isparta’ya daha adım atmadan dünyanın reklamını yaptı. Takımı alacak kişi gelir, şehri tanır ve takımın son halini yerinde görür, inceler, izlenim ve fikir edinir.

Şehri, kent sporunu ve vizyonunu düşünen Isparta Valisi Ali Haydar Öner, kişinin ayağına kadar gitmiş, tüm kent umut bağlamış, takımın kurtuluşu için basında büyük mesajlar verilmiş…

Daha ne olsun?.. Daha ne isteniyor!..

Hasan Bey’in sürekli temliklikleri bahane etmesi bence bir gerçek değil, olamaz!..

Geçtiğimiz günlerdeki yazımda vurgulamıştım. Ispartaspor’un birinci önceliği lisansa engel borç.

Temliklerin bir şekilde çözüleceğini ifade etmiştim. Hala aynı tezi savunuyorum.

Kaldı ki eski Kulüp Başkanı Mehmet Ali Çelik ile de bu konuları görüşüp, yardımcı olmasını istemiştim. Çelik de, benim düşüncelerime katılarak, lisansa engel borç konusunun daha önemli olduğunu bir şeylerin düzelmesi halinde de yardımcı olacağını ifade etmiş, bu da basında yer almıştı.

Spor kamuoyu da, günlerdir ‘İstanbullu İşadamı takımı aldı, alacak, Ispartaspor’un Süper Lig hedefi var’ şeklinde iyi niyetli üretilen, ancak hayal ürünü olan haberleri okudu, umutlandı.

Şimdi soruyorum: Şehre umut verdiniz. Reklam yaptınız. Şimdi geri çekilmek niye?... Bu yapılanlar etik değerlere aykırıdır.

10 bin TL primle, küçük hediyelerle Isparta halkını kandıramazsınız ve asla dalga geçemezsiniz! Çünkü bunlar reklam kokan hareketler.

Ispartaspor böylesine kâbus dolu günler geçirirken takımı almadıkları gibi göstermelik yemek ve hediyelerle gönül almak çok komik.

Bir de bunu basın önünde yapıp şov yapmakta tam anlamıyla bir trajedidir.

Beyler takım küme düşüyor! Nasıl bu kadar rahat olabiliyorsunuz? Ispartaspor taraftarının içi yanıyor, pembe-yeşilli takım bağıra bağıra amatör lige düşmesini yemeklerle mi kutluyorsunuz?

İstanbullu İşadamı Hasan Bey madem bu kadar Ispartaspor’u çok seviyor; o zaman desteğini sürdürmeli.

Örneğin bu kadar reklam yaptı, bunun bedelini lisansa engel borç konusu çözerek ödeyebilir. 10 bin TL dağıtılıyor koca takıma, hesaplayın kişi başına ne kadar düşer?

Ben bu yemekli toplantıya tepki olarak katılmadım. Katılmamamın nedeni de, bu takım küme düşüyorken, benim ağzımdan o lokmalar geçmez. Gülüp, oynayamam!

Unutulmaz Başkan Atakan Yazgan’ın, “Eğer Ispartaspor düşerse, Futbol Federasyonu BAL liginden çıkmayı çok kolaylaştırdı. Buna göre ligi 1. sırada tamamlayanlar direkt 3. Lige çıkıyor. Isparta çıkan takımın isim hakkını alarak borçsuz olarak profesyonel lige dönebilir.” açıklamasına da katılmıyorum.

Bu açıklamayı duyan taraftarlar sitelerde şu yorumu yapıyorlar: “Atakan Yazgan demiş ki Ispartaspor düşerse amatörden çıkan başka bir takımın isim hakkını alırız. Adını değiştiririz. Biz değil miydik Göztepe ile çakma diye dalga geçen. Eğer öyle bir şey olursa ben çakma Ispartaspor’u desteklemem. Bu sayfayı da kapatırım. Düşersek amatörde mücadele ederiz. Ama asla böyle bir şeyi desteklemem...”

Bu arada Ispartaspor konusunda birileri prim yaptı. Artık prim yapanlar takımdan ellerini çeksinler!

Levent DOĞAN

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.