Bunu Yapana 4 Milyon TL Ödül

Terörle Mücadelede Yeni Dönem!

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Ağustos 2015 09:52
Bunu Yapana 4 Milyon TL Ödül

Terörle mücadelede ABD'deki gibi 'wanted' dönemi başladı. Terör suçunun aydınlatılmasına yardımcı olana ödül verilecek.

Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suç faillerinin yakalanmasına yardımcı olanlara veya yerlerini, yahut kimliklerini bildirenlere para ödülü verilmesine dair İçişleri Bakanlığı yönetmeliği,Resmi Gazete'de yayınlandı.

ÖDÜL KOMİSYONU
Buna göre, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısının başkanlığında; Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma Genel Komutanlığının belirleyeceği üyelerden oluşan 'ödül komisyonu' kurulacak.

KOLLUK BİRİMİNDEN ÖDÜL İÇİN ÖNERİ
İhbar üzerine bir teröristi yakalayan kolluk birimi, ödül için komisyona öneride bulunacak. Komisyon ihbarcıya ödül verilip verilmeyeceğini kararlaştıracak.

Ödülün miktarı sağlanacak bilgi, aydınlatılacak suç veya ihbar edilecek fail dikkate alınarak belirlenecek.

ÖDÜL 4 MİLYON TL'YE ÇIKABİLİR
Terör örgütü üyelerinin yakalanması ya da kimliklerinin deşifresini sağlayan ihbarcılara verilecek miktar ise 200 bin TL'yi geçemeyecek. Fakat ödülün miktarı, Ödül Komisyonunun önerisi ve İçişleri Bakanının onayı ile 20 katına kadar artırılabilecek.

BİRDEN FAZLA ÖDÜL
Eğer ihbarcı, birden fazla suçun aydınlanmasına veya birden fazla failin yakalanmasına yardımcı olursa, ödül miktarı aydınlatılmasına yardımcı olduğu her suç ve fail için ayrı ayrı belirlenebilecek.

GİZLİ TUTULACAK
Ayrıca, ödül verilen kişilerin kimlikleri gizli tutulacak.

MEMURA PARA YOK
Ödül Komisyonu ayrıca ihbarcı kişinin suça yardımcı olmaması, geçici köy korucuları hariç kolluk, askeri personel veya terörle mücadele ile görevli kamu personeli olmaması unsurlarını arayacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum