Büyükçam: "Eğitimde Karanlık Dönem"

İYİ Parti Isparta İl Başkanı Hasan Büyükçam, okullarda yapılan tadilat ve deprem güçlendirmesi çalışmalarının eğitim öğretim döneminde yapılmasını eleştirerek tadilata alınan okulların öğrencileri başka okullara yönlendirildiği için okullara ya sabahın er

Yayınlanma:
Büyükçam: "Eğitimde Karanlık Dönem"

İYİ Parti Isparta İl Başkanı Hasan Büyükçam, okullarda yapılan tadilat ve deprem güçlendirmesi çalışmalarının eğitim öğretim döneminde yapılmasını eleştirerek tadilata alınan okulların öğrencileri başka okullara yönlendirildiği için okullara ya sabahın erken saatlerinde gittiklerini ya da geç saatlerde okuldan çıktıklarını söyledi.

Büyükçam, “AKP iktidarı öneminde eğitim içerik olarak zaten karanlık bir dönem yaşıyor. Günlerin kısalmaya başlamasıyla birlikte çocuklarımız yine karanlıkta okula gidip, karanlıkta okuldan çıkacaklar. Birçok konuda olduğu gibi AKP iktidarında eğitimde de her anlamda karanlık bir dönem yaşıyoruz” dedi.

NERESİNDEN TUTSAK ELİMİZDE KALIYOR

AK Parti iktidarı döneminde birçok alanın yanı sıra eğitimde de Türkiye’nin karanlık bir dönem yaşadığını ileri süren Büyükçam, “AKP iktidarında eğitimin içeriğine baktığımız zaman karanlık bir dönem görüyoruz. Eğitime ulaşımdan fırsat eşitliğine, eğitimin içeriğinden fiziki sorunlara kadar neresinden tutsak elimizde kalan bir eğitim sistemi ile karşı karşıya kalıyoruz” dedi.

İYİ Parti İl Başkanı Büyükçam, “Geçtiğimiz yıllarda konuyla ilgili birçok kez uyarılarda bulunduk. Bu deprem güçlendirmelerini ve tadilatları yaz aylarında okullar kapalıyken yapın dedik. Ama gerçeklere ve makul taleplere gözleri kör, kulakları sağır olan iktidarın beceriksizliği yüzünden bu yıl da aynı sorunları yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

CİDDİ BİR MAĞDURİYET VAR

Velilerden ve öğretmenlerden çok sayıda şikayet aldıklarını dile getiren İYİ Parti Isparta İl Başkanı Hasan Büyükçam, “Bu konuda partimizin bütün kademelerine yaşadıkları sıkıntıları dile getirmemizi isteyen talepler alıyoruz. Veliler şikâyetçi, öğrenciler şikayetçi, öğretmenler şikayetçi. Kısacası eğitimin bütün bileşenleri bu beceriksizlikten rahatsız. Ortada ciddi bir mağduriyet var” dedi.

Isparta’da 15 bine yakın öğrencinin durumdan mağduriyet yaşadığına da değinen Büyükçam, “15 okulda tadilat var. Bu okullardan 13 tanesi merkezde. Yaklaşık 15 bin öğrenciyi etkileyen bir mağduriyet yaşanıyor. Günler kısalmaya başladıkça çocuklarımız sabah karanlıkta okula gidecekler, akşam karanlıkta okuldan çıkacaklar. İçerik olarak zaten karanlık bir dönem yaşadığımız eğitimde şimdi fiziksel anlamda da karanlık bir dönem yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

2023 EYLÜL AYINA KADAR TAMAMLANMASI HEDEFLENİYORDU

Öte yandan, 2022 yılının Eylül ayında Vali Aydın Baruş, okullardaki güçlendirme çalışmalarını yerinde incelemiş, konuyla ilgili Isparta Valiliği’nin resmi internet sitesinde yapılan bilgilendirmede de “Isparta’da güçlendirme çalışmaları kapsamında 2018 yılından bu yana kadar 41 okulda güçlendirme çalışmaları tamamlandı. Halen devam eden 10 okuldaki güçlendirme çalışmasının 6 tanesi Merkez’de, 4 tanesi ilçelerde sürüyor. Bu çalışmalardan 9 okuldaki çalışmaların ise ocak ayının ilk haftası tamamlanması öngörülüyor. 1 okuldaki güçlendirme ve tadilat çalışmaları ise Haziran ayında tamamlanacak. İl genelinde geri kalan 43 okuldaki güçlendirme çalışmasının ise mağduriyete mahal vermeyecek şekilde 2023 Eylül ayına kadar tamamlanması hedefleniyor” denilmişti.

(Haber Sulh / Bora Tüfekli)

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
ASAYİŞ