Büyükçam: Yanlış Politikaların Bedelini Ağır Ödüyoruz

Büyükçam, “Yanlış politikaların bedelini ağır ödüyoruz.” dedi.

Yayınlanma:
Büyükçam: Yanlış Politikaların Bedelini Ağır Ödüyoruz

Elektrik ve doğalgaza gelen son zamların ardından açıklamada bulunan İyi Parti İl Başkanı Hasan Büyükçam, kara kış öncesi enerjiye yapılan zamların üretim maliyetlerini yükselteceği için vatandaşlara faturaların yanı sıra hayat pahalılığı da getireceğini söyledi.

“Yanlış Politikaların Bedelini Ağır Ödüyoruz"

Türkiye Eylül ayına elektrik ve doğalgaza gelen zamlarla girdi. Buna göre konutlarda kullanılan doğalgaz fiyatında yüzde 20,4, sanayide kullanılan doğalgaza yüzde 50,8, elektrik üretiminde kullanılan doğalgazın birim fiyatında da yüzde 49,5 oranında artış yapıldı. Elektrikte ise mesken abonelerinin tarifesine yüzde 20, sanayide kullanılan elektriğe yüzde 50, ticarethane tarifesine de yüzde 30 zam yapıldı.

Art arda gelen zamların ardından İyi Parti İl Başkanı Hasan Büyükçam’dan elektrik ve doğalgaza yapılan zamları sert bir dille eleştirdi.

Türkiye’nin ekonomik çıkmaza girdiğini söyleyen Başkan Büyükçam, “Ülkemizde yapılan zamlara artık şaşırmıyoruz. Çeşitli bahaneler uydurup yine vatandaşın ve esnafın sırtına binmeye devam ediyorlar.

Doğalgaz zammında, ‘Dünyada salgının etkisinin azalmasıyla artan gaz talebine bağlı olarak doğalgaz fiyatlarında artışlar meydana geldi.’ diye açıklama yapıyorlar.

Biz bu açıklamayı kabul etmiyoruz. Salgın hat safhaya çıktığında zam, salgın bittiğinde zam. İnsanların aklıyla alay mı ediyorsunuz?” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.