Çadırkentte İlk Nikah Kıyıldı

Çadırkentte İlk Nikah Kıyıldı

Yayınlanma:
Çadırkentte İlk Nikah Kıyıldı

Hatay'da manevi rehber olarak görev yapan Isparta Müftülüğü Kur'an kursu öğreticilerinin koordine ettiği nikâh merasimine DİB Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Yurtdışı Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Dursun Ali Coşkun, Hatay Müftüsü Mevlüt Topçu ve Konya Güneysınır Müftüsü Salim Erkeç katıldı.

Hatay Pazaryeri Çadırkentinde yapılan programda konuşan Hatay Müftüsü Topçu, yaptığı Nikah duasının ardından; "Bu mutlu ve anlamlı günde görüldüğü gibi bütün zorluklara rağmen hayat devam ediyor. Aile olmak meşru bir nikah akdi ile meydana gelen çok kutsal bir müessesedir.

Bugün burada evliliğe ilk adımını atan çiftler, hem aile yuvasının kutsiyetini ve vazgeçilmezliğini bizlere göstermişler hem de yeni yuva kuracak olan gençlerimize ilham kaynağı olmuşlardır. Her iki kardeşimizi de tebrik ediyor, kendilerine iki cihan saadeti diliyorum. Allah evliliklerini daim eylesin. Ailelerine huzur ve sekinet ihsan eylesin" dedi.

Yapılan nikah duasından sonra genç çifte istiklalimizin ve bağımsızlığımızın sembolü olan Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim hediye edildi. Evliliğin ve nikah akdinin mana ve ehemmiyetinden bahseden Daire Başkanı Dursun Ali Coşkun da tarafları tebrik ederek ömür boyu mutluluklar diledi.

Nikah merasimi, müftülük personelinin misafirlere yaptığı ikramlarla sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.