Çalışmalara Halıkent'ten Başladı

Pınar Taner Topsakal, AK Parti Isparta Milletvekili 4.sıra adayı. O bir kadın, o bir anne, 2 çocuk sahibi ve henüz 33 yaşında.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Mayıs 2011 14:28
Çalışmalara Halıkent'ten Başladı

Pınar Taner Topsakal, AK Parti Isparta Milletvekili 4.sıra adayı. O bir kadın, o bir anne, 2 çocuk sahibi ve henüz 33 yaşında.

1.5 ay önce siyasete atılma kararı aldı ve yollara düştü, kadın adına, siyaset adına, açtı kucağını herkese, derdi kadının sesini ve adını duyurmak, derdi söz sahibi olamayan kadınları temsil etmek.

Pınar Taner Topsakal’ın dünkü durakları arasında Halıkent Mahallesi vardı. Ev ev, kapı kapı dolaşan Topsakal, bir nefes arası neden siyasete girdi, onu açıkladı.

Topsakal, “Kadın, siyasette, devlet yönetiminde şarttır. 1.5 ay önce siyasete girmemdeki en büyük sebep, biliyorsunuz, doktorum. 8 yıldır acil nöbeti tutan, 6 senedir de hem başhekimlik hem de sağlık grup başkanlığı yapan bir doktorum. Sağlık sisteminin içindeyim, devletin neler yaptığını, en azından kadının burada ne kadar önemli olduğunu, sağlık sektörünün içinde bile gören bir insanım. Daha öncesinde sigorta hastanelerinde sıra beklerken, şimdi tüm vatandaşlarımız biliyor ki sistem çok değişti. Siyaseti nasıl kadınla buluşturacağım. Ben 6 senedir başhekimim. Zaten bir idarecilik görevi yapmaktayım. Yani kadın olmam, hiçbir zaman başhekimlik görevimde engel olmadı. Ben, bir bayan olarak hoşgörü, iyi niyet, doğruluk ve güzellik sayesinde bu işimi layıkıyla yaptım. Hatta bulunduğum hastaneyi il kalite birincisi yaptım. Kadın olmamın hatta artıları oldu. Bir fotoselli musluğu hastaneye koydum, köyden gelen amca bana diyor ki ‘bu sihirli mi kızım, bu musluk nasıl çalışıyor’ diyor, bir Fransız balkon, hiçbir sahnede yokken, ben hastaneme Fransız balkon yapalım fikrini verdim ve oraya bir estetik kazandırdım. Yani bayan olarak erkeklerin yapabileceği her işi yapabileceğimiz gibi, buna estetik de katabiliyoruz” dedi.

AK Parti Isparta Milletvekili Adayı Topsakal, bayanlar saygının örneğidir diyerek, sözlerini şu cümlelerde noktaladı: “Bayanlar, saygının timsalidir. Şimdi bakıyoruz, siyaset kötüdür, siyaset şöyledir diyorlar, neden öyle olsun ki; siyaset kibarlıktır, siyaset güzelliktir, siyaset yapılanı anlatmaktır. Bir bayan olarak da bana çok görev düşüyor. Bu konuda hem partime hem ülkeme hem bayanlara faydalı olabileceğimi düşünüyorum. Bayan acil doktoru olarak, kadına karşı, çocuğa karşı şiddet vakaları geliyor. Bunları canlı canlı yaşadım. Bu konuda bizim hükümetimizin de çok çalışmaları var. 183 nolu telefonu aradığınızda hemen müdahale yapılıyor. Keşke bayan olarak bunlara olumlu bir şeyler ekleyebilsem. Zaten her şey yapılıyor. Nüfusu 50 bin üzerinde olan yerlerde kadın sığınma evleri açılıyor. Yani kadının adını artık duyurmak gerek. Bir kadın olarak, bir anne olarak, 2 çocuk annesi olarak, tüm bayanların sesi olacağım ve desteklerini bekliyorum. Bayanlar, meclisteki sesiniz ben olacağım, sizler için ben buradayım” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum