“ÇANAKKALE GEÇİLMEZ!” Dedirten Mehmetçiğimizdir

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü İlker Hüseyin Çarıkçı, 18 Mart Şehitler günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Yayınlanma:
“ÇANAKKALE GEÇİLMEZ!” Dedirten Mehmetçiğimizdir

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü İlker Hüseyin Çarıkçı, 18 Mart Şehitler günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rektör Çarıkçı mesajında, “İçerisinde bir değil belki onlarca mucizeyi, destanı, imkânsızı barındıran bir zaferdir Çanakkale… 215 kiloluk bombayı sırtlayarak topa taşıyan Seyit Onbaşı’dır. Boğaza demir atmış onca düşman donanmasının arasından süzülerek karanlık sularda dev cüssesi ile 26 mayını dâhice suya yerleştiren Nusret Mayın Gemisi’dir.

Ölümcül bir hadiseye sebep olabilecek bir şarapnel parçasının Atatürk'ün göğsüne isabet ederek sadece saatini parçalamasıdır. “Yenilmez!” denilen düşmana, burası “Çanakkale Geçilmez!” dedirten Mehmetçiğimizdir.

Çanakkale savunması ölmek üzere olan bir milleti ve bu milletin makûs talihini kurtardı. Şanlı mazimizin hamaset ve azametini geri getirdi. Vatanımızı bize ebedî vatan yaptı. Bu destanın ilham kaynağı ise milletimizin derin, sarsılmaz maneviyatı ve ezelden beri var olan kahramanlık ruhudur.

İşte tüm bu duygu ve düşüncelerle tarihinde her türlü olumsuzluğun ve kötülüğün üstesinden gelmeyi başarmış; iman gücü ve vatan aşkıyla zaferler kazanmış tüm şehitlerimizi ve Çanakkale Zaferi’nin mimarlarını bu zaferin 108. yılında rahmet ve minnetle anıyorum.” Dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.