Çanakkale Zaferi Etkinliklerle Kutlandı

Çanakkale Şehitlerinin 96. Yıldönümü Isparta’da etkinliklerle kutlandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Mart 2011 17:28
Çanakkale Zaferi Etkinliklerle Kutlandı

Çanakkale Zaferinin 96. Yıldönümü Isparta’da etkinliklerle kutlandı.

Garnizon şehitliğinde yağmura rağmen çanakkale zaferinin 96. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Saygı duruşu ve istiklal marşından sonra Isparta Valisi Memduh Oğuz Garnizon şehitlik defterine şunları yazdı, "Aziz şehitler sizlerin huzurunuzda saygıyla eğiliyoruz. Sizlere olan borcumuzu ödemek için buradayız. Sizler bu vatanın toprakları uğruna canlarınızı feda ederek şehit düştünüz. Çanakkkale zaferi ulu önder Atatürk’ün önderliğinde müttefik devletleri yenerek büyük bir zafere imza attı. Ruhunuz şad olsun aziz şehitlerimiz” diye yazdı.

Daha sonra Piyade Binbaşı Levent Aysel yaptığı konuşmada “Bugün burada muhteşem çanakkale zaferini 96. yıldönüömü vesilesiyle ; Vatan, Milleti ve Bayrağı için, ülkemizin bağımsızlığı ve bütünlüğü uğruna, canlarını hiçe sayarak feda eden , güzel yurdumuzun ve dünyanın her köşesinde kefensiz yatan şehitlerimizi anmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Bugün Çanakkale’nin geçilemeyeceğini, Türk milletinin esir edilemeyeceğini, türk vatanının parçalanamayacağını tüm dünyaya haykırdığı gündür” dedi.

Ayrıca Binbaşı Levent Aysel'in Okuduğu Şiir Bir anda ortamda hüzün yarattı. İşte O Şiir;

Bugün;
Git evladım! Yıllarca ben oğulsuz kalayım,
Şu yaralı bağrıma kara taşlar çalayım,
Haydi oğlum,
Haydi Git!
Ya gazi ol ya Şehit.

Ülkemizi bölmek parçalamak isteyen milletin huzuruna göz diken hainler ve işbirlikçileri; Hangi maskeyi takarsanız takın hainliğinizi gizleyemezsiniz bir elinizde yıldırım, diğer elinizde tufan taşısanız, denizleri taşırıp üzerimize akıtsanız, güneşi yaklaştırıp dünyayı kavursanız , aziz şehitlerimizden alşdığımız bu güç ve kuvvet ile karşınızda daima bizi bulacaksınız. Her zaman olduğu gibi azim ve inancımızla eriyip yok olacaksınız.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.