Canan Çam SDÜ’de

Süleyman Demirel Üniversitesi Ekonomi Yönetim Topluluğu tarafından “Stresle Başa Çıkma Yolları” isimli söyleşi düzenlendi

Yayınlanma:
Canan Çam SDÜ’de

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen söyleşide “Bir Çocuk Gelişir Dünya Değişir” isimli kitabın yazarı Aile Danışmanı Canan Çam, öğrencilerle buluştu. Mesleğe uzanan yolda edindiği tecrübeleri paylaşan Çam, her şeyin “nereden başlayabilirim?” sorusu ile başladığını söyledi. Ruh sağlığının çocukluktan gelen bir kavram olduğunu belirten Çam, “Ruhunuz hasta olmadan bedeniniz hasta olmaz.” dedi.

Farklı meslek dallarında da çalışma fırsatı bulduğunu dile getiren Çam, şunları kaydetti: “Okul öncesi öğretmenliği bölümünde eğitimime başladım. Birçok sosyal sorumluluk projesinde yer aldım. Mezun olduktan sonra kendi blogumda yazmaya başladım. Anlamlandıramadığım şeylerin üzerine gittim. Kendime hep “nasıl üstesinden gelebilirim?” diye sordum. Bunların hepsi başa çıkma yöntemidir. Kendimize veya çocuğumuza bir olayın nedenini sorarsak içsel dönüş yapmış oluruz. Eğer sorunun cevabını veremiyorsak gideceğimiz çok yol var demektir.”

Çam, stresin kaynağının ve stres ile başa çıkma yollarının kişiye göre değişiklik gösterebildiğini belirtti.

Konferansın sonunda Aile Danışmanı Canan Çam’a plaket takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.