Caps Lock Tarih Oluyor

Google tüm dünyada kullanılan bu Caps Lock tuşu yerine aramayı hızlandıran bir tuş yerleştirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Aralık 2010 12:50
Caps Lock Tarih Oluyor

Google, önümüzdeki yıl piyasaya süreceği diz üstü bilgisayarlarda yazının tamamını büyük harfle yazmayı sağlayan “Caps Lock” tuşunu kaldırınca yeni bir tartışma başladı.

Google tüm dünyada kullanılan bu tuşun yerine aramayı hızlandıran bir tuş yerleştirdi. Buna göre bundan böyle büyük yazılması gereken harfler için “shift” tuşu kullanılacak, ancak yazının tamamını büyük harfle yazmak için tek bir tuşa basmak mümkün olmayacak. “caps lock“ tuşunu savunan kesim yazıda büyük harfin vazgeçilmez olduğunu ve bu nedenle tuşun eksikliğinin büyük zorluk yaratacağını söylüyor. Diğer kesim ise büyük harfin artık yalnızca özel isimler ve kısaltmalarda kullanıldığını, bu nedenle sorun yaşanmayacağını savunuyor.  “Caps lock” tuşu daktiloların yaygın olduğu dönemde, önemli yazılara vurgu yapmak için icat edilmişti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Teknoloji