Çarpıcı Açıklamalar Yaptı

Serdar Turgut, Bloomberg HT'de Gülin Yıldırımkaya'ya Fethullah Gülen Cemaati Hakkında konuştu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Aralık 2010 12:46
Çarpıcı Açıklamalar Yaptı

Bloomberg HT ekranlarında Gülin Yıldırımkaya'ya konuşan Gazete Habertürk yazarı Serdar Turgut gündeme ve Gülen Cemaati'ne dair çarpıcı açıklamalarıyla dikkat çekti

Gülin Yıldırımkaya'nın sorularını yanıtlayan Turgut'tan ilginç itiraflar geldi. İşte soru ve yanıtlar:

Fethullah Gülen okullarını ziyaret ettiniz, yazdınız. Daha önceki yazılarınıza baktığımızda, cemaatin 'hoşlanabileceği biri' gibi durmuyorsunuz. Sizi nasıl karşıladılar? Ve siz onları nasıl buldunuz?

Benden hoşlanmaları için çok büyük bir neden yok. Benim de onlardan çok fazla hoşlandığım söylenemez. Çünkü yaşam stillerimiz tamamen farklı. Ben içki içerek yaşayan, devamlı ibadet düşünmeden yaşayan ve bunu değiştirmeyi düşünmeyen bir insanım. Onların da yaşam biçimlerini değiştirmelerini katiyen istemiyorum. Bizim anlaşmamız sadece fikir düzeyinde. Yıllardır cemaat onu yaptı, bunu yaptı diye tartışılıyor. Devleti ele geçirdi mi, geçirmedi mi? Ordu en büyük düşmanını cemaat ilan ediyor. Fethullah Gülen hakkında bir sürü dava açılıyor. Hepsinden beraat ettiği halde Türkiye'ye gelmekten korkuyor. Tüm bunlar gösteriyor ki ortada önemli bir olgu var. Ben de bunun ne olduğunu anlamak istedim, o kadar.

GÜLEN’İN DAVETİNİ BİLİMADAMLARI GERİ ÇEVİRDİ, GAZETECİLERDEN DE YANLIŞ ANLAŞILIR DİYE ENDİŞELENENLER OLDU
Pek de birbirimizden hoşlanmadık dediniz. Buna rağmen Gülen sizinle görüştü… Sizi o mu çağırdı?
Orada cemaat tarafından kurulmuş bir Türk derneği var. Bir festival yapıyorlar. Biz bu bağlamda oraya gittik, bir otele yerleştirildik, arada festivalin yapıldığı alana götürüldük, film istasyonları, televizyon istasyonları açmışlar bunları gezdik. Sonra “Sizin burada olduğunuzu duymuş Fethullah Hoca, isterseniz yarın bir süre görebilecek” dediler.

5-6 yazar gittiniz değil mi?
Evet ve de bilim adamları vardı. Bilim adamlarının çoğu gelmek istemedi çünkü laik üniversitelerdeler, yanlış anlaşılma olabilir diye. Gazeteci arkadaşlardan da benzer kaygılar taşıyanlar oldu. Ama benim bu tarz kaygılarım yoktu. Ben onunla tanışma isteğimi daha önce ifade etmiştim zaten. Ve ben bu tanışmanın daha sonra mülakatlara yol açacağını düşünerek çok coşkuyla gittim. Orada da pozitif bir diyalog oldu, bize çok nazik davrandı. Hep beraber kahvaltı ettik. Hatta birazcık oradaki durumuna üzüldüm. Çünkü tecrit yaşıyor gibi. Yaşlı bir insan, durumunun düzelmesi iyi olur diye düşünüyorum.

Dediniz ki “Gazetecilerden de Fethullah Gülen'le görüşme konusunda kaygı taşıyanlar oldu.” O kaygılanan isimler de geldiler mi?

Aramızda konuştuk ve bazıları kaygı taşısalar da onlar da geldiler. Ama bilim adamlarından gelmeyenler oldu.

FETHULLAH GÜLEN NASIL BİR YERDE YAŞIYOR, GÜN BOYU NELER YAPIYOR?
Pensilvanya'daki o çiftlik, nasıl bir yer?
Ortalıkta o kadar muhteşem bir çiftlik yok. Olağanüstü büyük değil. Ana girişi var, ardında Amerikan evlerinden olan 4-5 ev var. Bir tanesinde kendi yaşıyor, diğerlerinde Türkiye'den gelen misafirleri kalıyor. Çok komplike ve lüks binalar değil. Bütün gün inancı ve dini düşünüyor. Ve anladığım kadarıyla dersler veriyor. Yardımcıları anlattı, ilahiyat öğrencileri geliyormuş ve orada din üzerine konuşuyorlarmış.

Sizin için bir cemaat lideri ile tanışmak heyecanlandırıcı mıydı?
Tabii, bu kadar popüler kültürde yer etmiş biriyle tanışmak her insanı
heyecanlandırır. Ben orada kurulan ilişkiden sonra onunla bir mülakat yapma arzumun gerçekleşeceğini düşünüyorum. Ve açık yürekli cevap verirse çok ilgi çekici olacağını düşünüyorum. Zaten cevap vermekten hiç kaçınan bir insan değil.

Ama sizinle olan görüşmesinde içeriğin yazılmasını istememişti değil mi?
Mülakat görünmesini istemiyor. Çünkü önünde çok büyük bir mülakat talebi listesi var.


HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.