Çelik: "Sorunları Çözen Oda Olacağız"

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkan Adayı Metin Çelik, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Yayınlanma:
Çelik: "Sorunları Çözen Oda Olacağız"

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkan Adayı Metin Çelik, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Ispartalı girişimcinin, sanayicinin ve esnafın önünü açmak, sorunlarına çözüm bulmak için aday olduklarını söyleyen Çelik, “Bizimle birlikte hareket eden genç ve dinamik arkadaşlarımızla birlikte araştıran, sorgulayan, dinleyen ve sorunlara çözüm üreten bir Oda yönetimi anlayışında olacağız.” dedi.

ITSO Başkan Adayı Metin Çelik, bugün saat 10.00’da Barida Hotels’te basın mensuplarıyla bir araya geldi. Burada açıklamalarda bulunan Çelik, Isparta Ticaret ve Sanayi Odasında ağır giden dönemi hızlandırmak için aday olduklarını söyledi.

Çelik, “Isparta Ticaret ve Sanayi Odamızda çalışmaların daha güzel olmasını istediğimizden ve bize gelen Isparta sevdalılarının aday olmamızın gerekli olduğunu söylemesinden dolayı adaylık müracaatında bulunduk. Bu müracaatımızın hemen akabinde de ilk toplantımızda 11 tane projemizi açıkladık. İnşallah seçilen arkadaşlarımızla birlikte hep beraber daha fazla projelere imza atarız. Daha fazla girişimcimizle, esnafımızla, sanayicimizle ilgili problemlerin çözülmesine yardımcı oluruz.” dedi.

SORUNLARI ÇÖZEN ODA OLACAĞIZ

Isparta’nın menfaatine olan tüm konulara dahil olduğunu aktaran Çelik, şöyle konuştu; “Ben bugüne kadar çocukluğumdan itibaren hep sosyal olayların içinde oldum. Mahallemizde, Isparta'mızda, köyümüzde, okulumuzda, bize ihtiyaç duyulan bir konu varsa bunların dışında kalamadık. Ticaret ve Sanayi Odamız 1867 yılında kurulmuş.

İstanbul Ticaret ve Sanayi Odası ise bizden tam 15 yıl sonra 1882 yılında kurulmuş. Peki, ticarette biz bu erken kurulmanın, atalarımızın erken başlattığı girişimlerin semeresini görebiliyor muyuz? Bunu sorgulamamız lazım. Dolayısıyla şu anki yönetimimiz bana göre birçok konuda yetersiz kalmakta.

Biz bu ağır giden dönemi hızlandırmak, bir şeylere parmak basmak, Ispartalı girişimcimizin, sanayicimizin, esnafımızın önünü açmak için aday olduk. Bizimle birlikte hareket eden genç ve dinamik arkadaşlarımızla inşallah azimle, şevkle, araştırmacı, sorgulayan, dinleyen, sorun çözen bir oda için aday olduk.

BİZ. 3,5 YIL ÖNCEKİ TİCARET ODAMIZI İSTİYORUZ

Ben 3 yıl önceki yine mevcut arkadaşlarımız da içimizde var ama demek ki başkanımızın oradan ayrılmasıyla bu çalışmalar biraz zaafa düşmüş. Biz 3,5 yıl önceki Ticaret Odamızı istiyoruz. Bunu her üyemiz istiyor. Tarafsız, siyasete karışmamış, herkese eşit mesafede, herkesi kucaklayan bir Oda istiyoruz. Tabii bu açıkladığımız 11 maddemizi kendimiz yapmamız mümkün değil. Bununla ilgili elbette ki başta sanayide yapmış olduğumuz okulumuz ki bunda da benim emeğim fazlaca geçmiştir. Yine Ekonomi Kampüsümüzde kuracağımız birimler ve üniversitemiz bu işlerin içinde olmalıdır. Borsamız da mutlaka bu işlerin içinde olmalıdır. Diğer esnaf odalarımız olsun, kamu kurumlarımız olsun herkesle diyalogla inşallah güzel bir Isparta yaratmak için aday olduk.

OYUNUZU MUTLAKA KULLANIN!

Seçim süreci çok kısıtlı oldu. Nedense arkadaşlar bir aylık süreye sıkıştırdılar bu seçimi. Aslında iki aylık bir süremiz vardı ama herhalde düşündükleri bir şey vardır. Tabii yaklaşık 3 bin 500 kişiye yakın üyemiz oy kullanacak. Tüm üyelere bizim ulaşmamız mümkün değil. O yüzden ben ulaşamadığımız arkadaşlarımızdan özür diliyorum.

Lütfen bizi tanısınlar. Mevcut yönetimi zaten biliyorlar. Isparta'nın hayrına kim olacaksa ona demokratik haklarını kullansınlar. Ama mutlaka seçime gelerek oy kullanmalarını rica ediyorum. Bu haklarını mutlaka kullansınlar.

PROJELERİMİZ, MEVCUT YÖNETİM TARAFINDAN KABUL GÖRDÜ

Biz projelerimizi açıklamaya başladık. Sayın Mustafa Tutar sadece adaylığını açıklamıştı. Biz projelerimizin detaylarını açıklamaya başladıktan sonra bizim 5. maddede yapmamız gereken dijital ticaretin geliştirilmesi, destekleme ofisimizden hemen sonra Sayın Tutar dedi ki; biz Bilişim Vadisi'ni kuracağız. Gene 1. Ve 2. maddede bizim projelerimiz arasında genç ve kadın girişimcilerle ilgili akademi kuracağız dedik.

Geçtiğimiz günlerde Sayın Tutar, kadın girişimcilerimize KOSGEB desteği diye güzel bir şey açıkladı. 9. Madde de Isparta Tanıtım Grubumuz kurulması gerekir dedik. Kenisi yine Isparta ürünlerini tüm Avrupa'ya tanıtacağız diye bir açıklamada bulundu. Tabii bunlar bizi sevindiriyor. Demek ki bizim başlattığımız projeler mevcut yönetim tarafından da büyük bir şekilde kabul görmüş ve destekleniyor. Tabii bu da bizi sevindiriyor.”

ITSO Başkan Adayı Metin Çelik’in açıklamalarının ardından toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.