​Cennet Hurmasını Kurutup Satıyor

Eğirdir'in Balkırı Köyü'nde yaşayan Hilal Çevik, cennet hurması meyvelerini kurutup, satışını yapıyor.

Yayınlanma:
​Cennet Hurmasını Kurutup Satıyor

Eğirdir'in Balkırı Köyü'nde yaşayan Hilal Çevik, cennet hurması meyvelerini kurutup, satışını yapıyor. 2018 yılında da "Doğanın Mucizesi Sağlığın Adresi" adlı projesiyle il üçüncüsü olan Çevik'in hayalinde ise kurutma tesisi kurmak var.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tarımda kadın girişimcilerin güçlendirilmesi programına yönelik eğitimler devam ediyor. Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi programı kapsamında yapılan "Yedi Bölgede Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor" proje yarışmasında 2018 yılında il üçüncüsü olan Hilal Çevik, aldığı dereceyle işlerini büyüterek, erik ve şeftali meyvelerini, sonbaharın gelişiyle de cennet hurması meyvesini kurutarak satışını yapıyor.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise; "Bakanlığımız tarafından tarımın her alanında eğitim çalışmalarına önem verilmektedir. Kırsalda kadın girişimciliğin özendirilmesi, desteklenmesi ve yatırım imkânlarının geliştirilmesi, uygulanabilecek girişimci kadın çiftçi projelerinin hayata geçirilmesi ile kırsalda kadın girişimciliğinin artırılması amacıyla Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı'na yönelik olarak eğitimler düzenlenmiştir.

Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı kapsamında yapılan "Yedi Bölgede Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor" proje yarışmasında Eğirdir/Balkırı Köyünden Hilal Çevik "Doğanın Mucizesi Sağlığın Adresi" adlı projesiyle 2018 yılında il üçüncüsü olmuştur. Aldığı dereceyle işlerini büyüten girişimci Çevik elma, erik ve şeftali meyvelerini, sonbaharın gelişiyle de cennet hurması meyvesini kurutarak satışını yapmaktadır" denildi.

2 KİLOGRAM YAŞ MEYVEDEN BİR KİLO KURU ÜRÜN ELDE EDİLİYOR

Antioksidan, vitamin ve mineral bakımından zengin bir meyve olan cennet hurması, kabukları soyulduktan sonra saplarından aparatlarına takılarak tellere asılıyor. Asılan meyveler yaklaşık 30 günde kurumaya bırakılıyor. 2 kilogram yaş meyveden bir kilogram kuru ürün elde edilmektedir. Kendi bahçesindeki cennet hurmalarını toplayıp balkonda kurutan girişimci Hilal Çevik'in ise sonraki hedefi kurutma tesisi kurarak işini daha da büyütmek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.