Çevre İl Müdürlüğü Yalanladı

CHP Adayı Eski Vali Öner'i Çevre İl Müdürlüğü yalanladı. Öner'in Vali Oğuz hakkında yaptığı açıklamara cevap İl Müdürlüğünden geldi. Vali Oğuz muhattap olmadı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Mayıs 2011 17:46
Çevre İl Müdürlüğü Yalanladı

CHP Milletvekili Eski Vali A. Haydar Öner'in Vali Memduh Oğuz hakkında Eğirde yaptığı açıklamalara cevap geçikmedi. Vali Oğuz, eski valiyi muhattap almazken Öner'e cevap eski mesai arkadaşı Çevre İl Müdürü Büyükküpçü'den geldi. Büyükküpçü Öner'in iddialarına cevap verdi.
İşte O Cevap:

ALİ HAYDAR ÖNER‘İN İDDİALARI

Eğirdir Ekspres Gazetesinin 23 Mayıs 2011 tarihinde yayımlanan ‘ÖNER’DEN ŞOK İDDİA’ başlıklı haberde yer alan iddialar yalandır. Şöyle ki;

1- İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından Eğirdir Gölü etrafına çöp dökülmesi ile ilgili ceza kesilmemiştir. İddia yalandır.

2- 2872 sayılı Çevre Kanunu uyarınca İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından idari yaptırım kararı alınan idari para cezaları Vali onayına tabi değildir.
İdari para cezası yazılması işlemi EKO-BİR’in görev ve yetki alanına girmemektedir. Dolayısıyla Birlik Başkanı olarak Vali’nin cezayı onaylamadığı iddiası da yalandır.

3- İl Özel İdaresinin köy yolları hizmet araçları ile çöp alınacağı iddiası da yalandır. Çevre ve Orman Bakanlığından hibe olarak alınan ve bugün hizmete girecek olan çöp toplama araçları aslına uygun olarak bu tür hizmetler için kullanılacaktır.

Kamuoyunun bilgisine duyurulur.


TAYFUN BÜYÜKKÜPÇÜ
ISPARTA
İL ÇEVRE VE ORMAN MÜDÜRÜ

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum