“Çevreye Verdiğimiz Mutluluktan Dolayı Sevinç Duyuyoruz”

O Bina Nihayet Yıkıldı!

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Ağustos 2019 12:43
“Çevreye Verdiğimiz Mutluluktan Dolayı Sevinç Duyuyoruz”

Yapım ya da yıkım işlerinin yürütüldüğü inşaatların önüne asılan “Çevreye verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz” yazısını hepimiz biliriz. Çayboyu Caddesi’nde Isparta Belediyesi tarafından yıkılan binanın önünde ise “Çevreye verdiğimiz mutluluktan dolayı sevinç duyuyoruz” yazısı dikkat çekti. Şehrin uzun yıllardır ayıbı olarak yolun ortasında duran bina nihayet dün yıkıldı.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, şehrin modernleşmesi adına yürüttüğü çalışmalara hemen her gün bir yenisini daha eklemeye devam ediyor.

Modern bir kente yakışmayan görüntüler bir bir ortadan kaldırılırken, trafik güvenliği açısından da önem arz eden ve adeta yol ortasında kalan bazı evler de uzun yıllar sonra Başdeğirmen yönetimindeki Isparta Belediyesi’nin gündemine geldi.

Yaklaşık 1 ay önce Devlet Bahçeli Caddesi üzerinde çift yolu tek şeride düşüren ve yolun ortasında kalan bina, bina sahibiyle uzlaşılarak yıkılmıştı. Benzer bir görüntü de Gökçay’dan inerken Çayboyu Caddesi üzerinde yıllardır duruyordu. Adeta yol ortasında kalan bina için Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğrimen kolları sıvadı.

AİLE MAĞDUR EDİLMEDEN YIKILDI
Hisar Mahallesi 144 Cadde üzerinde kalan ve Mürüvvet Bulat’a ait olan 2157 ada 5 nolu perselde tamamı yolda kalan yaklaşık 200 metrekarelik ahşap evin yıkımı için Başkan Başdeğirmen aileyle istişareye geçti. Görüşmelerin ardından ailenin olumlu yaklaşımı sonuç verdi ve söz konu ahşap ev dün gerekli tüm önlemlerin alınmasının ardından yıkıldı.
Dün saat 13:00’de gerçekleşen yıkımı Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve bina sahibi aile de izledi.

BÜYÜYOR VE MODERNLEŞİYORUZ
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, yıkımla ilgili yaptığı değerlendirmede “Şehrimiz devamlı büyüyor. Büyümeyle birlikte de modernleşmek zorundayız. Büyüdükçe güzel şeyler yapmak zorundayız. Daha önce biliyorsunuz Devlet Bahçeli caddesindeki yol ortasında kalan evi de uzlaşma yoluyla yıkmıştık. Bugün de Çayboyu Caddesi’nde böyle bir evimiz vardı. Aile ile istişare ettik. Konuyu anlattık. Çok olumlu ve ılımlı bir şekilde yaklaştılar. Şehrin güzelleşmesi için biz de katkı sunmak istiyoruz dediler” diye konuştu.



DAHA ÇOK GÜZEL ŞEYLER YAPACAĞIZ
Başkan Başdeğirmen, “’Çevreye verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz’ diye klasik bir tabir vardır. Ama aile diyor ki ‘çevreye verdiğimiz mutluluktan dolayı sevinçliyiz’. Bu söz ailenin sözü. Evin yıkılmasından dolayı çok memnunuz diyor. Biz istişare halinde bu hale getirdik konuyu. Bu çok mühim bir şey. Bu mutluluğu hep beraber yaşıyoruz. İnşallah bu güzel çalışmalarımız devam edecek. Ailemize çok teşekkür ediyorum. Onların burada büyük anıları var elbette. Bu memlekete verdiğiniz bu güzellik unutulmaz. Daha çok güzel şeyler yapacağız. Evin tamamı imarda yol olarak görünüyor zaten. Çok kısa sürede burada daha geniş bir yolla trafik akışını güvenli hale getireceğiz” dedi.

Yıkılan bina sahibi Mürüvvet Bulat’ın söz konusu evde ikamet eden torunu Adil Karademir de Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür ederek, “Sizin bizimle istişare halinde böyle bir adım atmış olmanız gerçekten çok memnuniyet verici bir durum” dedi.

Hisar Mahallesi Muhtarı Mehmet Alyüz de Başkan Başdeğirmen ve aileye teşekkür ederek “Uzun yıllardır mahallemiz açısından hoş olmayan bir görüntü ve trafik güvenliğini tehlikeye düşüren bir durumdu burası. Başkanımıza ilgi ve alakasından dolayı sonsuz teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum