CHP Aday Olmak İsteyen Yöneticilere İstifa Şartı Getirdi

CHP, aday adayı olmayı düşünen il ve ilçe başkanlarıyla yönetim kurulu üyelerinin, görevlerinden istifa etmesini istedi.

Yayınlanma:
CHP Aday Olmak İsteyen Yöneticilere İstifa Şartı Getirdi

CHP, aday adayı olmayı düşünen il ve ilçe başkanlarıyla yönetim kurulu üyelerinin, görevlerinden istifa etmesini istedi. 2023 yılının haziran ayında yapılacak seçimlerde aday adayı olmayı düşünen belediye başkanları ile ilgili CHP’den bir karar çıktı.

Türk siyaseti 2023 yılının haziran ayında yapılacak olan seçimlere odaklandı. Cumhur İttifakı’nın adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğu aylar öncesinden duyurulurken muhalefetteki belirsizlik ise sürüyor. İlkeler üzerinden anlaşma sağlayan altılı masada önümüzdeki günlerde isimlerin konuşulacağı belirtildi. Partiler yalnız cumhurbaşkanlığı adaylığı değil aynı zamanda ise milletvekili aday adaylarını belirlemeye başladı. Çalışmalarını hızlandıran ve teşkilatlardan bilgi olan partiler listeleri oluşturmak için kolları sıvadı.

CHP’DEN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞI İÇİN İLGİNÇ KARAR

Hangi parti kimleri milletvekilini aday göstereceği merakla beklenirken CHP ilginç bir karar geldi. Milletvekili Genel Seçimleri için hazırlıklarını sürdüren CHP'de, aday adayı olacak il ve ilçe başkanları için önemli bir karar alındı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında dün toplanan Merkez Yönetim Kurulunda (MYK) 2023 yılı içerisinde yapılacak seçimlerde aday adayı olmayı düşünen il ve ilçe başkanlarıyla yönetim kurulu üyeleri için alınan karara ilişkin yazı tüm parti teşkilatlarına gönderildi.

İSTİFA ŞARTI GETİRİLDİ

Yazıda milletvekili aday adayı olmak isteyen il başkanları, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, ilçe yönetim kurulu üyeleri, belde başkanları ve belde yönetim kurulu üyelerinin 5 Aralık-26 Aralık tarihleri arasında görevlerinden istifa etmeleri gerektiği bildirildi. Söz konusu yazıda, istifa dilekçelerinin bekletilmeksizin Genel Sekreterliğe gönderilmesi, istifa edenlerin yerine parti yönetiminin bilgisi olmadan herhangi bir seçim ya da atama yapılmaması da istendi.

PAZAR GÜNÜ PM TOPLANACAK

CHP'de başta altılı masa toplantılarında gelinen nokta ve seçim hazırlıkları olmak üzere son siyasi gelişmelerin değerlendirileceği Parti Meclisi (PM) toplantısı hafta sonu yapılacak. Gündemi daha sonra belirlenecek PM, Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlığında 27 Kasım Pazar günü parti genel merkezinde toplanacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.