CHP Adayı Öner'den Sert Cevaplar

CHP’nin önemli projeleri arasında yer alan aile yardımı, her geçen gün ses getirmeye devam ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Mayıs 2011 18:59
CHP Adayı Öner'den Sert Cevaplar

CHP’nin önemli projeleri arasında yer alan aile yardımı, her geçen gün ses getirmeye devam ediyor. Bu projenin ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de uygulanması için tüm hazırlıkları yaptıklarını söyleyen CHP Isparta Milletvekili Adayı Ali Haydar Öner, “analar sosyal yardımlaşma kapılarında süründürülmeyecek” dedi.

Öner, “Büyük Atatürk’ün, sen yerlerde değil göklerde taşınmaya layıksın dediği, analarımıza uygun çözümlerle yardımcı olmak durumundayız. Peygamber Efendimiz de cennet anaların ayakları altındadır diyor, AKP hükümeti anaları sosyal yardımlaşma dayanışma vakfı kapılarında süründürüyor. Bu aldatmaca artık bitmeli” dedi.

AİLE YARDIMI, ÇOCUK BÜTÇESİYLE TAÇLANDIRILACAK
CHP’li Öner, yoksulların 4 grupta değerlendirileceğini, ayrıca çocuk bütçesi oluşturulacağını haber verdi. Öner, “Isparta’da biz 4 gruba ayırdık, yoksul aileleri. 1.derecede yoksullar, 2.derecede yoksullar, 3.derecede yoksullar ve geçici yardıma muhtaç olanlar. 600 lira en az miktardır. Yani geçici yardıma muhtaç olarak belirlediğimiz aileler en az 600 lira destek alacaklar. 3.derecede yoksul olarak belirlediğimiz aileler en az 700 lira destek alacaklar. 2.derecede yoksul olarak belirlediğimiz aileler en az 800 lira destek alacaklar. 1.derecede yoksul olarak belirlediğimiz aileler en az 900 lira destek alacaklar. Ayrıca, çocuk bütçesi oluşturuyoruz. Her çocuğa 45 liradan 100 liraya kadar aylık destek konusunda planlarımız, projelerimiz hazır. Bizim kabul gören projelerimiz halka yayıldıkça, AKP’de telaş başlıyor. Nerden bulacak bunu diyor. Sizin çalıp çırptığınızı, biz yoksula yetime dağıtacağız ” dedi.

ÖNER, “EŞEK BULAMAYANLAR ŞİMDİ JİPE BİNİYOR”
AKP’li belediyelerin yaptığı usulsüzlüklerin göz ardı edildiğini iddia eden CHP Milletvekili Adayı Öner, “Hem yiyorlar, hem yiyenleri kolluyorlar” dedi ve eleştirilerini şu cümlelerle sürdürdü. Öner, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “CHP’li belediyelerin kapılarında her gün müfettişler var, AKP’li belediyelere yönelik onca iddia var, deniz feneri ne oldu? Almanya’da sonuçlandı, hala Türkiye’de bir kaplumbağa kadar yol alamadık. Kim kolluyor? Hem yiyorlar hem yiyenleri kolluyorlar. Bahçeye giderken eşek bulamayanlar, şimdi jiplerden inmiyor. Düne kadar yoksulluk edebiyatı yapanlar şimdi armatör oldular. Para nereden bulunacakmış. Türkiye’nin kaynakları zengin, toprakları verimli, Türk çiftçisi çalışkan, Türk insanı çalışkan.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum