CHP Kadın Kolları Başkanı Penbe Görgeç "Kocan Ölmediyse Varlık Değilsin"

CHP Kadın Kolları Başkanı Penbe Görgeç, eşi vefaat eden kadınlara sosyal destek projesini değerlendirdi.

Yayınlanma:
CHP Kadın Kolları Başkanı Penbe Görgeç "Kocan Ölmediyse Varlık Değilsin"

CHP Kadın Kolları Başkanı Penbe Görgeç, eşi vefaat eden kadınlara sosyal destek projesini değerlendirdi.

Görgeç, “O çok övündükleri eşi vefat etmiş kadınlara yönelik konut destek programında yapılacak konutlardan faydalanabilmek için; gerekli şartları okudukça ister istemez soruyoruz: Bu mu kadına bakışınız. Bu mu sosyal devlet anlayışınız. Sizi dinledikçe, sizi okudukça biz utanıyoruz. Utanmak ne kelime yerin dibine giriyoruz” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, eşi vefat etmiş kadınlara yönelik yeni bir sosyal yardım desteği başlıyor. Eşi vefat etmiş kadınlara 300 bin TL konut desteği verilecek. 607 milyon TL bütçeli destekle 2023 konut temin edilecek. Desteğin şartları arasında yer alan ‘18 yaşından küçük en az 3 çocuğu olması’ ise beraberinde tartışmaları da getirdi.

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Pembe Görgeç, “O çok övündükleri eşi vefat etmiş kadınlara yönelik konut destek programında yapılacak konutlardan faydalanabilmek için; gerekli şartları okudukça ister istemez soruyoruz: Bu mu kadına bakışınız. Bu mu sosyal devlet, sosyal yardım anlayışınız. Sizi dinledikçe, sizi okudukça biz utanıyoruz. Utanmak ne kelime yerin dibine giriyoruz" dedi.

3 ÇOCUĞUN YOKSA KADIN DEĞİLSİN

Görgeç, “Soruyoruz kocasını kaybetmiş bir çocuklu dul bir kadına niye yok? İki çocuklu kadına niye yok? Bu çok büyük bir ayrımcılıktır. Erdoğan’ın geçmişte kadınların kaç tane çocuk doğurmasına dair talimat yerine geçen söylemleri var. Şimdi o talimatı yerine getirenleri mi ödüllendirmek istiyorsunuz? Bakar mısınız rezalete. En az 3 çocuğun yoksa kadın değilsin. 3 çocuğun 18 yaşından büyükse muhtaç değilsin. Kocan ölmediyse varlık değilsin” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.