CHP'den Tarımsal Sulama Tepkisi

Yaz aylarında özellikle meyve sebze üreticileri, tarımsal sulamada artırılan su paralarından dolayı isyan ediyor.

Yayınlanma:
CHP'den Tarımsal Sulama Tepkisi

CHP İl Başkanı Yalım Halıcı, tarımda kullanılan suyun fiyatlarını eleştirdi.

Dekar başına su fiyatının bin liralar seviyesinde olduğunu belirten İl Başkanı Halıcı, "Çiftçilerimizin bu kadar yüksek su paralarının üstesinden gelmesi mümkün değil" dedi.Tarım şehri Isparta'da özellikle sebze ve meyve üreticileri, tarımda kullanılan suyun fiyatlarından dolayı adeta isyan ediyor. Damlama sulamada dekar başı su fiyatı bin lira seviyelerindeyken, salma sulamada bu fiyat daha da yükseliyor. Bu durum da çiftçilerin belini büküyor." dedi.

Dekar başına su fiyatının bin liralar seviyesinde olduğunu belirten İl Başkanı Halıcı, "Çiftçilerimizin bu kadar yüksek su paralarının üstesinden gelmesi mümkün değil" dedi.

Yalıcı; "Bu kadar zor bir dönemde bütün dünyanın gıda krizinden bahsettiği bir süreçte maalesef biz Türkiye olarak hala işin bilincinde değiliz. Buradan bunu anlıyoruz. Bizim sulama birliklerimiz ile ilgili problemlerimiz yıllardır devam eder, işte yeni yasalar çıktı, kayyumlar atandı. Mevcut yönetimler borçlu gitti, elektrikleri kesildi. Bu sulama birlikleri pompaları çalıştırmadı. Zaman içinde birçok buna benzer konuyla. Bizim çiftçimizin, üreticimizin karşı karşıya kaldığını gördük. Şimdi son geldiğimiz noktada Ocak ayında sulamaya zam yapılmasına rağmen. Tekrar şu geçtiğimiz 1 ay önce 11 buçuk ay önce ya da bir zammın % 51 zammın daha yapıldığını ve sulama maliyetinin dekarda bin liranın üzerine çıktığını görüyoruz. Bizim vatandaşımızın küçük çiftçimizin bunun üstesinden gelmesi mümkün değil. Biz eğer köylü milletin efendisidir ilkesine sadık sak, sözüne sadık aksak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği öncelikle sahip çıkmamız gereken bizim çiftçidir. Üreticidir." dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.