CHP'li Muhaliflerden "Sahte İmza" İddiası

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 16'ıncı Olağanüstü Tüzük Kurultayı muhalefetin gölgesinde başladı. Eski Genel Başkan Deniz Baykal, kurultayı evinden izledi. Muhalif isimlerden Ali Yıldızlı, kurultayda yeter sayıyı sağlamak için sahte imza toplandığını öne sür

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Şubat 2012 11:57
CHP'li Muhaliflerden "Sahte İmza" İddiası

Kurultayda yeterli sayının sağlanması için sahte imza toplandığı öne sürüldü. Cumhuriyet Halk Partisi'nin 16'ıncı Olağanüstü Tüzük Kurultayı muhalefetin gölgesinde başladı. Eski Genel Başkan Deniz Baykal, kurultayı evinden izledi. Muhalif isimlerden Ali Yıldızlı, kurultayda yeter sayıyı sağlamak için sahte imza toplandığını öne sürdü.

Eski Genel Genel Başkan Deniz Baykal, kurultay başladığında evindeydi. Dün akşam yaptığı değerlendirmesinde muhalefetle parti yönetiminin uzlaşabileceği umudunda olduğunu ifade eden Baykal, "Eğer yerel seçimlerle ilgili düzenleme yapılabilirse yani yerel seçimlerde de ön seçim yapılmasına dair düzenleme yapılabilirse ve gene eğer PM'nin 60'a indirilmiş olan şekliyle ilgili maddenin 1 Mart'ta yürürlüğe girmesi sağlanabilir ve önümüzdeki süreç içerisinde Genel Başkan'ın yeni parti meclisini oluşturması kabul etmesi halinde ben inanıyorum ki özlem duyduğumuz bu tablo ortaya çıkacaktır" dedi.

Ancak Eski CHP Genel Başkanı Baykal'ın telefon diplomasisi ile dile getirdiği şartlarına genel Merkez'den cevap gelmedi.

Gök Geldi Ama İmza Atmadı
CHP Mersin Milletvekili İsa Gök kurultaya geldi ancak imza atmayacağını söyledi. Gök, "İmza atmayacağım çünkü burada demokrasi ya da sol adına bir şey göremiyorum" dedi.

Eski CHP Ankara İl Başkanı Ali Yıldızlı ise kurultayın yeter sayıda başlaması için delegelerden sahte imza toplandığı iddasını ortaya attı.

Yıldızlı, "Çankaya il yönetim kurulu üyesi bir arkadaşımız Hazirun cetvelini alıp götürmüş, bir başka yerde imzalatmışlar, bunu yakaladık. Sayın Erdoğan Toprak'a bunu söylememe rağmen önce cetveli aldı götürdü, sonra geri getirdi. Yani sahte imza atılmış, sahte imzalarla kurultay açılmak isteniyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.